16 Temmuz 2007 00:00

Feldkamp: Lincoln riskini kabul ettim

Galatasaray’ın deneyimli Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Alman Schalke 04 Kulübü’nden transfer edilen Lincoln ile ilgili riski kabul ettiğini söyledi

Paylaş

Galatasaray’ın deneyimli Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp, Alman Schalke 04 Kulübü’nden transfer edilen Lincoln ile ilgili riski kabul ettiğini söyledi.
Tecrübeli teknik adam, Kölner Express Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, Lincoln’ün genç bir futbolcu olduğunu belirterek, “Birisi bana gençlerle iki yıl çalıştıktan sonra her zaman sorunlar çıkacağını söylemişti. Ben de o kişiye Bu riske giriyorum’ diye cevap vermiştim. Bunu genç olarak kastettiğim Lincoln’e de söyledim. Bakalım hangimiz daha önce pes edecek. Ama önce şu iki yılın keyfini çıkaralım” diye konuştu.
Alman teknik adam, Lincoln’ün üzerinde çok büyük bir baskı olduğunun altını çizerek, Lincoln’ün bu baskıyla başa çıkabileciğini ifade etti.
“Lincoln bana Ciriaco Sforza’yı hatırlatıyor. Sforza, 1997 yılında İtalyan Inter Milan’dan, Alman ikinci lig takımı Kaiserslauten’e transfer oldu. Kendini ispat edecek bir şeyleri vardı. Bence işler düzelecek” diyen Kalli, Türk taraftarlara da daha öncesinden alışık olduğunu ifade ederek, kampa çok uzak yerlerden gelen taraftarların önünden, hiç bir şey yokmuş gibi geçemeyeceğini belirtti.
‘Türk futbolcusu kibirli’
Feldkamp, Türk futbolcusunun taraftarların arasına gidip imza dağıtmak gibi bir ihtiyacı olmadığına da işaret ederek, “Türk futbolcusu davranışlarında hala kibirli” ifadesini kullandı.
Kalli, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın’ın Şampiyonlar Ligi kupasını istediği yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine bu düşüncenin kendisi ve takımı üzerinde doğal bir baskı yarattığını belirtti.
Feldkamp Almanya İkinci Ligi’nde mücadele eden 1. FC Köln ve Kaiserslautern takımlarının ikinci ligde olmalarına şaşırmadığını da ekleyerek “İki takım da nereye aitlerse orada oynuyorlar. Köln’ün ya da Kaiserslautern’in güzel statları varmış, ama bir şey ifade etmiyor. Ben kendime sportif yönden erişemeyeceğim çok büyük hedefler koyarsam ve sonra bir şeyler kötü giderse buna şaşırmamam lazım” dedi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Ankara takımları kamp için Avusturya’yı seçti

SONRAKİ HABER

Hesaplaşma kanal d 22.45

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...