16 Temmuz 2007 00:00

Kadifekale’de moraller yerinde

Seçimlere az bir süre kalmasına rağmen büro açılışları sürüyor. Kadifekale’nin eteklerindeki Altay ve Narlıdere Çatalkaya mahallelerinde gerçekleştirilen açılışlara yüzlerce kişi katıldı

Paylaş

Seçimlere az bir süre kalmasına rağmen büro açılışları sürüyor. Kadifekale’nin eteklerindeki Altay ve Narlıdere Çatalkaya mahallelerinde gerçekleştirilen açılışlara yüzlerce kişi katıldı. Halayların çekildiği açılışlarda Bin Umut Adaylarını Meclis’e gönderme sözü verildi.
Altay mahallesindeki ilk konuşmayı Barış Anneleri adına Medine Kaymaz yaptı. Artık çocuklarının ölmesini istemediklerini belirten Kaymaz, “Bin Umut Adaylarını Meclis’e göndermek boynumuzun borcudur. Oylarımız namustur. Şu ana kadar savaşı körükleyen ve çocuklarımızın ölümüne neden olan partilere oy vermek yok” diye konuştu.
“Oylarımıza sahip çıkalım”
Adana’da bulunduğu için açılışa katılamayan “Bin Umut” İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel adına EMEP Genel Başkan Yardımcısı Sabri Topçu konuştu. Kürt sorununun sadece Kürtlerin değil, Türkiye’nin sorunu olduğunu belirten Topçu, “Türkiye’de barışın sağlanması, demokrasinin savunulması, halkın gerçek temsilcilerinin Meclis’te yer alması için oylarımıza sahip çıkalım” dedi.
Açılışta DTP İzmir Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya ise kalan kısa süre içerisinde herkesin çalışması gerektiğini belirtti.
CHP samimi değil
Çatalkaya Mahallesi’ndeki açılışta konuşan KESK Genel Merkez Yöneticisi Fevzi Ayber de emekçilerin haklarını savunma iddiasıyla oy isteyen CHP’nin samimi olmadığını söyledi. Ayber, kamu çalışanlarına grevli, toplusözleşmeli sendika hakkı tanıyacağını söyleyen CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, memurların taleplerine yanıt vermediğini hatırlattı.
Piyasada halka seçenek olarak sunulan partilerin ya ırkçılık yaptığını, ya da din sömürüsü yaptığını söyleyen Avukat ve Yazar Kemal Kırlangıç da emekçilere, ezilenlere, bütün milliyetlerden Anadolu halkına Bin Umut Adayları etrafında tek yumruk olma çağrısı yaptı.
Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı ise “Halka ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar. Seçenek olarak gösterilen partilerin anlayışları da 84 yıldır ülke yönetimindeydi. Ama hiçbir sorun çözülmedi. Utanmadan hâlâ oy istiyorlar” dedi. Sistem partilerinin Kürt sorununu baskı ve şiddetle çözmekte ısrar ettiğini söyleyen Varlı, “En zor günlerde yan yana olan Türkler ve Kürtler kardeştir. Çanakkale’de de Kurtuluş Savaşı’nda da birlikte çarpışan bu iki halkı kimse ayıramaz. O zaman ne dağdaki, ovadaki, şehirdeki Kürt genci ölsün, ne de Türk genci, polis ya da asker” dedi.
İnşallah emeklerimiz boşa gitmez
1995 yılında zorla boşaltılan köylerden göç ederek bu mahalleye yerleşen halkın seçimlerle ilgili düşüncelerini sorduk. Mardin Ömerli’den gelerek bu mahalleye yerleşen Hatice Yıldız, baskıdan kaçarak geldiklerini belirterek, “Adayımızı seçtireceğiz. İnşallah emeklerimiz boşa gitmez” dedi. Hatice Aklan da 12 yıl önce Mardin Midyat’tan gelmiş. Fırıncılıkla geçimlerini sağladıklarını belirten Aklan, “Hakkımızı aramak istiyoruz. Herkes bizim gibi olsa kazanabiliriz” dedi.
Mehmet Ürey de Mardin Kızıltepe’den baskı ve işkenceler nedeyle göç etmiş. Sekiz çocuk sahibi Ürey, geçimlerini günlük işlerle sağlayabildiklerini söylüyor. Morallerinin iyi olduğunu ifade eden Ürey, “Her iki adayımız da İzmir’de birinci” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bit Pazarı’nda seçim ve geçim...

SONRAKİ HABER

Mevlânâ Sergisi’ni 20 bin kişi gezdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...