16 Temmuz 2007 00:00

Bin Umut rüzgarı

‘Bin Umut’ İstanbul adaylarının dün Kağıthane’de düzenledikleri ‘Türkiye’ye sözümüz var’ mitingine on binlerce kişi katıldı

Paylaş

‘Bin Umut’ İstanbul adaylarının dün Kağıthane’de düzenledikleri ‘Türkiye’ye sözümüz var’ mitingine on binlerce kişi katıldı.
Miting alanı çevresinde çevik kuvvet eşliğinde bariyerler kuran polis, zırhlı araçlar ve onlarca çevik kuvvet ekibini alana seferber etti. Mitinge katılacak olanlar polis tarafından oluşturulan arama noktasında tek tek aranarak alana alındı.
Mitingde sık sık “Çeteler hapise Sebahat Tuncel Meclis’e”, “Bin Umut Meclis’e”, “Yaşasın hakların kardeşliği” sloganları atıldı.
DEP eski Milletvekili Leyla Zana, yoğun kalabalıktan dolayı platforma ulaşmakta zorluk yaşadı.
Miting DEP eski Milletvekili Leyla Zana ve İstanbul ‘Bin Umut’ 1. Bölge Adayı Mehmet Ufuk Uras, 2. Bölge Adayı Doğan Erbaş’ın alana girmesiyle başladı.
Mitingde konuşan DEP eski Milletvekili Leyla Zana, Kürtçe üzerindeki baskıları eleştirdiği konuşmasında, İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Sebahat Tuncel’in cezaevinde tutulmasına da tepki göstererek, “Bir insana kelepçe vurabilirsiniz, ancak bir halka asla” dedi.
Sebahat Tuncel’in cezaevinden gönderdiği mektup da kürsüden okundu. Tuncel mektubunda “Meclis’e kadınların sesini duyurmak için diğer arkadaşlarımızla beraber gideceğiz. Kadın sorunu çözülmeden hiçbir sorun çözülmez” dedi.
Mitingde konuşan İstanbul 1. Bölge Bağımsız Adayı Ufuk Uras da, konuşmasına “Orhan Doğan; Deniz Gezmiş ve Ahmet Kaya’dan selam getirdim” diyerek başladı. Uras ayrıca, “Barışın, demokrasinin ve kardeşliğin sesini Meclis’e taşımak için tünel kazarak Meclis’e gireceğiz” diye konuştu.
Bin Umut İstanbul 2. Bölge Adayı Doğan Erbaş ise, bağımsız adayların seçilmesinden korkanların onların meclise gitmesine engellemek için bin bir türlü hileye başvurduklarını belirtirken, “Ama bizler sınır dışı operasyonlara ve bütün kışkırtmalara rağmen barış ve kadeşliğin sesini meclise taşıyacağız” dedi. Bin Umut İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Levent Tüzel de, konuşmasına İzmir’in emekçilerinden ve İzmir 2. Bölge Adayı Mehmet Muhdi Aslan’dan selam getirdiğini belirterek başladı. Tüzel, “Halktan oy isteyen sahte solcu, sahte Müslüman ve sahte laiklere karşı emeğin, barışın ve kardeşliğin sesi olarak her yerden Mecilis’e gideceğiz” ifadelerini kullandı. SDP Genel Başkanı Filiz Koçali de, konuşmasında Bin Umut Adaylarının, tıpkı Leyla Zana ve arkadaşlarının yaptığı gibi kardeşliğin sesini Meclis kürsüsüne taşıyacaklarını söyledi. (İstanbulEVRENSEL)
Şahin Doğan / Nihat Karadağ
ÖNCEKİ HABER

Avcı’dan görkemli miting

SONRAKİ HABER

EMEK DÜNYASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...