16 Temmuz 2007 00:00

Avcı’dan görkemli miting

Bin Umut Adayları’ndan Kocaeli Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Avcı, binlerce kişinin katılımıyla Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda miting gerçekleştirdi

Paylaş

Bin Umut Adayları’ndan Kocaeli Bağımsız Milletvekili Adayı Mustafa Avcı, binlerce kişinin katılımıyla Gebze Cumhuriyet Meydanı’nda miting gerçekleştirdi.
DEP eski Milletvekili Selim Sadak, Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirtaş, DTP PM Üyesi Medeni Kırıcı, Disk Gıda-İş Genel Başkanı Celal Ovat, Eğitim Sen Kocaeli ve Gebze şube yöneticileri, SES Kocaeli şube yöneticileri, DTP, EMEP, SDP, EHP ve SEH yöneticilerinin de katıldığı mitingde sık sık “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Biji bratiya gelan”, “Barış için el ele Bin Umutlar Meclis’e”, “Oylar namustur, namus satılmaz” sloganları atıldı. Çok dilli belediyecilik kararı aldığı için İç İşleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirtaş “Bizleri görevden alabilirler ama ülkenin gerçeğini değiştiremezler” dedi. Konuşmasına mitinge 45 dakikalık süre verilmesini eleştirerek başlayan DEP eski Milletvekili Selim Sadak, “Zamanımızı daraltabilirler ama halk hareketini engelleyemezler” dedi. Mustafa Avcı da, Bin Umut Adayları olarak Türkiye demokratikleşinceye kadar mücadele etmeye söz verdiklerini belirterek, “Sevgili Orhan Doğan’ın bıraktığı bayrağı bizler taşıyacağız. Demirtaş’ı görevden alabilirler. Selim Sadak’ı 10 yıl hapse atabilirler ama teslim alamazlar. Bedeli ne olursa olsun bu ülkede barış kazanıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. Konuşmaların ardından Xalo ve Koma Gule Xerzan’ın söylediği türküler ve çekilen halaylarla miting sona erdi. Öte yandan, mitinge Karamürsel’den katılmak isteyenleri taşıyan otobüsün Gebze yakınlarında geçirdiği kaza sonucu yaralananlar, Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumu ağır. (Kocaeli/Evrensel)
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan, İstanbul’da istediği kalabalığı toplayamadı

SONRAKİ HABER

Bin Umut rüzgarı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa