16 Temmuz 2007 00:00

Erdoğan, İstanbul’da istediği kalabalığı toplayamadı

AKP, 1 milyon hedef koyduğu İstanbul mitinginde ancak 100 bin dolayında kişi toplayabildi. Mitinge insan taşımak için özel tren kiralanması ve AKP’li belediyelerin araçlarının seferber edilmesi de AKP’yi hedefine yaklaştırmaya yetmedi

Paylaş

AKP, 1 milyon hedef koyduğu İstanbul mitinginde ancak 100 bin dolayında kişi toplayabildi. Mitinge insan taşımak için özel tren kiralanması ve AKP’li belediyelerin araçlarının seferber edilmesi de AKP’yi hedefine yaklaştırmaya yetmedi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın cumhurbaşkanlığı seçimi sırasındaki tavrının sloganlarla protesto edildiği mitingde, Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra, Dış İşleri Bakanı Abdullah Gül, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Nimet Cubukçu ve Ertuğrul Günay da konuştu.
Günay yaptığı konuşmada, mitinge katılanlara teşekkür etti ve katılımlarını 22 Temmuz’da sandığa yansıtma çağrısı yaptı. Topbaş da, bugün İstanbul susuz değilse, bunun Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde açtığı barajlar nedeniyle olduğunu savundu ve kendisine kürsüden teşekkür etti.
Abdullah Gül ise konuşmasında CHP’ye yüklenirken, kitleye “Cumhurbaşkanı siz olacaksınız” diye seslendi.
Başbakan Erdoğan ise kürsüye uzun namlulu silahlar taşıyan korumalar eşliğinde geldi. Kendilerini kalkan yapan korumaların arasında konuşan Erdoğan, CHP’ye yüklenirken “Baykal’ın klavuzu kargadır” ifadelerini kullandı. Tuncelilerin bile Baykal’a destek çıkmadığına vurgu yapan Erdoğan, dört buçuk yıldır millete hizmet verdiklerini anlattı.
Erdoğan dün, İstanbul’dan önce Kocaeli’ndeki mitingde konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
Uğraş Vatandaş
ÖNCEKİ HABER

İnce Memetleri Meclis’e gönderiyoruz

SONRAKİ HABER

Avcı’dan görkemli miting

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...