16 Temmuz 2007 00:00

Adıyaman Bin Umut!

Adıyaman’daki mitingde konuşan Bin Umut Adayı İnan, Erdoğan’ı hedef aldı: “Kürtleri inkar ediyorsun. Böyle Müslümanlık olur mu?”

Paylaş

Bin Umut Adıyaman Bağımsız Milletvekili Adayı Ahmet İnan için düzenlenen mitinge yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Mitingde Başbakan Erdoğan’a seslenen İnan, “Tek devleti anladık. Tek bayrağı anladık; çünkü onda bizim de kanımız var. Peki bu tek millet dediğin nedir? Sen Kürtleri inkar ediyorsun? Ey Tayyip, yazıklar olsun böyle Müslümanlık anlayışına” diye konuştu.
Bin Umut Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Aysel Tuğluk, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DEP eski Milletvekili Leyla Zana ve DEHAP eski Genel Başkan Yardımcısı Veli Büyükşahin’in de katıldığı miting, Sakarya Caddesi’nde bulunan Adıyaman Miting Meydanı’nda gerçekleşti.
Sık sık “Yaşasın halkların kardeşliği” ve “Bin Umut İnan” şeklinde sloganlar atan binlerce kişi, sarı-kırmızı-yeşil puşilerin yanı sıra üzerinde “Türkiye’ye sözümüz var, halkımıza sözümüz var” yazılı mor bayrakları taşıdı.
Otobüsün alana girmesinin ardından İnan ve beraberindekiler hazırlanan platforma çıkarak halkı selamladı. İnan’a Bin Umuttan Adıyaman’da adaylık için başvuranlar da eşlik ederek, el ele halkı selamladılar. Daha sonra barış güvercinleri uçuruldu ve kalabalığa karanfiller atıldı.
Kürtçe “Hoş geldiniz sefalar getirdiniz” diyerek sözlerine başlayan Ahmet İnan, Erdoğan’ın ‘tek millet, tek devlet, tek bayrak’ söylemini eleştirdi. İnan, “Tek devleti anladık. Tek bayrağı anladık, çünkü onda bizim de kanımız var. Peki bu tek millet dediğin nedir? Sen Kürtleri inkar mı ediyorsun? Ey Tayyip, yazıklar olsun böyle Müslümanlık anlayışına. Tayyip Erdoğan kendi menfaatlerine göre söylüyor, Kuran’da sanki Kürtler inkar ediliyormuş gibi söylüyor. İşte din istismarlığı budur” diye konuştu. (Adıyaman/EVRENSEL)
Zana: Bin Umut Adayları yolumuzda yürüyecek
Adıyaman’daki mitingde sözlerine Türkçe başlayan DEP eski Milletvekili Leyla Zana, “Siz benim kendi anadilimde mi konuşmamı istersiniz, yoksa başka bir dilde mi konuşayım” diye sorunca kitle, “Kürtçe, Kürtçe” diye yanıt verdi.
Konuşmasına Kürtçe devam eden Zana, “Belki bazılarımız Kürtçeyi anlamasa da bu bizim suçumuz değildir. Bu 80 yıldır bu halkı ve kültürünü inkar edenlerden kaynaklıdır” dedi. Her Kürdün kendi dilini okuyup öğrenmesi ve kollaması gerektiğini, günlük yaşamda kullanması gerektiğini belirten Zana, “Bize diyorlar ki ‘Siz neden eskisi gibi yapmıyorsunuz?’ Biz bir yol açtık, şimdi açtığımız bu yolda Ahmet İnan’ı göstererek, bu yolu Bin Umut Adaylarımızla sürdüreceğiz. Bin Umut Adayları da bu yoldan gidecek” diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

Reklamlı demokrasi

SONRAKİ HABER

KONUM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...