16 Temmuz 2007 00:00

Gaziantep ve Mersin’de kitlesel miting

Seçim çalışmalarını sürdüren Bin Umut Bağımsız Milletvekili Adaylarının dün miting günüydü. Mersin, Gaziantep ve Mardin’de akşam saatlerinde düzenlenen mitinglere katılım yüksekti

Paylaş

Seçim çalışmalarını sürdüren Bin Umut Bağımsız Milletvekili Adaylarının dün miting günüydü. Mersin, Gaziantep ve Mardin’de akşam saatlerinde düzenlenen mitinglere katılım yüksekti. Mitinglerde umut ve barış öne çıktı.
Bin Umut Mersin Bağımsız Milletvekili Adayı Orhan Miroğlu’nu desteklemek amacıyla yapılan mitinge 10 binlerce kişi katıldı. Metropol Alanı’nı dün akşam saatlerinde dolduran kalabalık içerisindeki kadınların yoğunluğu dikkat çekerken, aşırı sıcak nedeniyle çok sayıda kişi baygınlık geçirdi. Mitinge DTP Eşbaşkan Vekili Nurettin Demirtaş, Bin Umut Mersin Bağımsız Milletvekili Adayı Orhan Miroğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, EMEP GYK Üyesi Mehmet Türkmen ve Bin Umut Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Nazmi Gür katıldı. Miting saat 17.00’de saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşu boyunca zafer işareti yapan 10 binlerce kişi hep bir ağızdan, “Şehid namirin” sloganını attı.
Antep’te coşku büyük
Bin Umut Gaziantep Bağımsız 4.sıra Milletvekili Adayı Vakkas Dalkılıç için, İstasyon Meydanı’nda düzenlenen ‘Barış, Demokrasi ve Kardeşlik Mitingi’ne ise 15 bin kişi katıldı.
Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan miting öncesi 3 kişi gözaltına alındı. Mitinge katılan çok sayıda gencin sarı-kırmızı-yeşil ve mor renkli tişörtler giymesi dikkat çekti. (HABER MERKEZİ)
Yüksekova’da binler buluştu
Hakkari Yüksekova’da düzenlenen Bin Umut mitinginde konuşan Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayı Hetem İke, “Seçim sürecinde Genelkurmay tarafından Hakkari ve Siirt’in yasak bölge ilan edilmesi, ekonomik, sosyal ve siyasal bir ambargodur. Kürt halkı artık açlıkla terbiye edilmek istemiyor” dedi.
Yüksekova İlçe Stadyumu’nda gerçekleştirilen mitinge binlerce kişi mahallelerden yürüyüş yaparak geldi. Mitinge Bin Umut Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayları Hetem İke, Sebahattin Suvağcı ve Hamit Geylani katıldı. Stat girişinde yoğun güvenlik önlemleri alan polis tarafından arama gerçekleştirildi. Mitingin açılış konuşmasını yapan Bin Umut Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayı Hetem İke, 2007 seçimlerinin tarihi bir öneme sahip olduğunu belirtti.
Tüm dünyada idamların sona erdiğine işaret eden İke, “Seçim sürecinde Genelkurmay tarafından Hakkari ve Siirt’in yasak bölge ilan edilmesi, ekonomik, sosyal ve siyasal bir ambargodur. Kürt halkı artık açlıkla terbiye edilmek istemiyor. Biz halkımızın adına parlamentoya gireceğiz. Kürt ve Türk kardeşliğini savunacağız” diye konuştu.
ÖNCEKİ HABER

MEDYADA GEÇEN HAFTA

SONRAKİ HABER

Reklamlı demokrasi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...