16 Temmuz 2007 00:00

MEDYADA GEÇEN HAFTA

Benim takip edebildiğim kadarıyla, kuracağı hükümeti seçimden önce ilan eden yalnızca Doğu Perinçek var.

Paylaş

Benim takip edebildiğim kadarıyla, kuracağı hükümeti seçimden önce ilan eden yalnızca Doğu Perinçek var. Ama doğmamış çocuğa don biçme eğilimi o kadar yaygın ki, medyada epeydir CHP-MHP koalisyonundan başka seçeneğimiz yokmuş gibi bir hava esiyor.
Bunu açık açık yazmaktansa, hissettirmeyi tercih ediyorlar tabii. Şu ana kadar dümdüz bu tezi savunan bir Tercüman'ın manşeti vardı herhalde: "Ya MHP-CHP ya da kaos" (13 Temmuz Cuma). Korkutma taktiği çift taraflı işliyor elbette. Yeni Şafak da günlerdir manşetinden MHP-CHP koalisyonu olursa ne büyük olumsuzluklarla karşılaşacağımızı ilan ederek tersinden bir korku yaymaya çalışıyor: "Koalisyon felaket olur" (13 Temmuz Cuma).
Öyle ya da böyle okur bu ihtimale karşı hazırlanıyor medya tarafından. Son olarak vizeyi veren Hürriyet'in genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök oldu: "AKP tek başına iktidar olmazsa, önümüzde görünen tek alternatif CHP-MHP koalisyonudur. Bence hiç sakıncası yok." (Hürriyet, 14 Temmuz)
Yani korkutma yöntemini kullanmayanlar da "başka seçenek yok" söylemiyle aynı izlenimi yaratmaya çalışıyorlar. Üstelik "sakıncası da yok"!
Haftanın ilginç ilanlarından biri de, Cumhuriyet'te yayınlanan "CHP=MHP" ilanıydı. CHP'den milletvekili adayı olmak isteyen ancak listeye giremeyen biri tarafından verilen ilanda, okurlar küsmemeye, bu "eşitliğin" yanında yer almaya çağrılıyordu.
İlanın yansıması daha çok Islami medya cephesinde oldu. Yeni Şafak'ta geniş bir haber oldu. Vakit ise ilanı veren kişiyi bulup onunla görüştü. Onların ilgilendiği kısım, CHP'den çok MHP'nin CHP ile yakınlaşması ve böyle bir koalisyon kurmaya razı olma ihtimali tabii.
Kısacası, koalisyon gazete sayfalarında, televizyon ekranlarında kuruldu da muhalefetine kavuştu bile. Bakalım hafta içinde medyada müstakbel Bakanlar Kurulu'nun listesi de açıklanacak mı?
Çağdaş Günerbüyük
ÖNCEKİ HABER

EVRENSEL’den

SONRAKİ HABER

Gaziantep ve Mersin’de kitlesel miting

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa