16 Temmuz 2007 00:00

Erdoğan’a bir gerçek daha!

Türkiye’ye 5 yıldır istikrar getirdiğini, işsizliğin azaltıldığını iddia eden; son günlerde seçim meydanlarında “Herkes istediği hastaneye gidebiliyor” probagandası yapan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sözleri bir kez daha yalanlandı.

Paylaş

Türkiye’ye 5 yıldır istikrar getirdiğini, işsizliğin azaltıldığını iddia eden; son günlerde seçim meydanlarında “Herkes istediği hastaneye gidebiliyor” probagandası yapan Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sözleri bir kez daha yalanlandı. Sigortasız çalıştırılan Mehmet Şirin Karakaya, iş kazası geçirince beş parasız kapı önüne konuldu. Üstelik iki kolu da kırık olan Karakaya, Başbakan Erdoğan’ın söylediği gibi istediği hastaneye gidemedi. Hatta ağrılarını dindirmek için bir ağrı kesici bile alamadı.
Mehmet Şirin Karakaya’nın yaşamla mücadelesi, 20 yıl önce köylerinin yakılması ile başladı. Muş’tan Manisa’ya göç eden Karakaya 50 yaşında, şimdi milyonlarca işsizden sadece biri. Bir buçuk ay öncesine kadar değişik illere kamyonla yük taşıyan Karakaya, Vestel’den aldığı yükü Diyarbakır’a indirirken kamyonun üstünden düştü.
Karakaya, anlattığına göre kazadan hemen sonra Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İki kolu kırılan Karakaya’nın kolları burada alçıya alındı. 35 gün çalışamayan, alçıları çıkarıldıktan sonra ağrıları artan Karakaya, tekrar doktora gittiğinde alçının erken çıkarıldığını öğrendi. Ancak Karakaya, maddi durumu el vermediği için bir daha doktora gidemedi.
İşsiz kaldı
Karakaya’nın eşi Nigar Karakaya,en çok eşini tedavi ettiremedikleri için üzülüyor. Eşi işsiz kaldığı için zor günler geçirdiklerini dile getiren Karakaya, iş bulmak için gittiği kapıların yüzüne kapandığını ifade etti.
Karakaya, eşi çalışamadığı için valiliğe gidip iş başvurusunda bulunduğunu belirterek “Vali ya da yardımcısı ile görüşmek istedim. Fakat beni oradan oraya gönderdiler. En sonunda Sosyal Hizmetler Müdürü ile görüştürüldüm ama o da beni doğru düzgün dinlemedi“ diye konuştu. Kendisine, yetkililerin kömür yardımı için evlerine geleceğinin söylendiğini dile getiren Karakaya, “Bana ‘Kömür yardımı için evinize kontrole geleceğiz; muhtaç mısınız, değil misiniz diye bakacağız’ dediler. Biz bir şey istemiyoruz, bana bir iş bulsunlar, ben çalışır kocama bakarım. Eğer bir iş olmuyorsa hiç değilse ev kiramızı ödemek için yardım etsinler o da yeter. Bizim tek isteğimiz onun iyileşmesi; o iyileştikten sonra bakar bize” dedi. Karakaya, henüz hiçbir yetkilinin evlerine gelmediğini söyledi.
Param olsa özel hastaneye götürürüm
Eşi için bir ağrı kesici bile almadıklarından yakınan Karakaya, güvencelerinin olmadığını dile getirdi. “6 kişi yaşıyoruz ve çalışan kimsemiz yok. Eğer param olsaydı özel hastaneye giderdik, orada ne gerekiyorsa yaparlardı” diyen Karakaya, Kamyoncular Kooperatifi’nden arkadaşlarının 600 YTL’lik yardımı ve komşularının desteği ile iki buçuk aydır idare ettiklerini vurguladı. 250 YTL ev kirası ödediklerini ifade eden Karakaya, ne yapacaklarını bilemediklerini, çaresiz kaldıklarını ifade etti. Karakaya, çaresizliğini şu sözlerle anlatıyor: ”Ev sahibine ‘kocam sakatlandı, çalışamıyor’ diyorum. ‘Sakatlanırken bana mı sordu’ diyerek parasını istiyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz.” (Manisa/EVRENSEL)
Çağlar Mirik
ÖNCEKİ HABER

Edoğan’ın verdiği anahtarlar kapıları açmadı

SONRAKİ HABER

22 Temmuz seçimleri ve Diyarbakır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa