17 Temmuz 2007 00:00

Gazeteciler, ‘Emel Abla’larını uğurladı

Gazetecilerin “Emel Abla”sı, parlamento tarihinin 50 yılına tanıklık eden, gazetecilerin duayeni Emel Aktuğ, yaşamını yitirdi.

Paylaş

Gazetecilerin “Emel Abla”sı, parlamento tarihinin 50 yılına tanıklık eden, gazetecilerin duayeni Emel Aktuğ, yaşamını yitirdi. Sağlık sorunları nedeniyle önceki gün yaşamını yitiren, Türkiye’de basının duayenlerinden, 69 yıllık hayatının 50 yılını gazeteciliğe veren, gazetecilerin “Emel Abla”sı Emel Aktuğ, dün Meclis’te düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) tarafından düzenlenen törene, Aktuğ’un meslekdaşları, eski ve yeni siyasetçiler, Meclis çalışanları, yakınlarının yer aldığı çok sayıda kişi katıldı. Törene katılanların kalabalıklığının, Emel Aktuğ’un ne kadar sevildiğini gösterdiğini kaydeden gazeteci dostları, “Onu şimdiden özlediklerini” söylediler. PMD Genel Sekreteri Ali Uluraspa, “O bu koridorda hep bizimle olacak” dedi. Törende Meclis eski Başkanı İsmet Sezgin ile Meclis Başkanvekili İsmail Alptekin de birer konuşma yaptı. Törenin ardından cenaze, toprağa verilmek üzere İzmir’e uğurlandı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEĞİN GÖZÜYLE

SONRAKİ HABER

ABAKÜS

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...