17 Temmuz 2007 00:00

Copa America’nın şampiyonu Brezilya

42. Güney Amerika Futbol Şampiyonası’nın (Copa America) finalinde Arjantin’i 3-0 yenen Brezilya, turnuvada 8. kez şampiyonluğa ulaştı.

Paylaş

42. Güney Amerika Futbol Şampiyonası’nın (Copa America) finalinde Arjantin’i 3-0 yenen Brezilya, turnuvada 8. kez şampiyonluğa ulaştı.
42 bin futbolseverin izlediği karşılaşmada golleri 4. dakikada Julio Baptista, 39. dakikada Ayala kendi kalesine ve 69. dakikada Daniel Alves kaydetti.
Şampiyonada Brezilya’dan Robinho 6 golle gol krallığına ulaşırken, yıldız oyuncu maç sonrasında yaptığı açıklamada, “Şampiyona öncesinde herkes bizi eleştirdi, ancak bakın biz şampiyonuz” dedi.
Arjantin’in yıldız oyuncusu Lionel Messi ise final maçından sonra, “Bu şekilde yenilmek insanı sinirlendiriyor. Yapacak bir şey yok. Bir başka finali bekleyeceğiz” değerlendirmesini yaptı.
Arjantin ve Brezilya kupanın finalinde ikinci kez karşı karşıya geldi. 3 yıl önce Peru’da yapılan şampiyonada yine Brezilya, rakibini penaltı atışları sonrasında yenmeyi başarmıştı. Brezilya, turnuvada daha önce 1919, 1922, 1949, 1989, 1997, 1999, 2004 yıllarında da mutlu sona ulaşmıştı.
Şampiyonluk sıralamasında Arjantin ve Uruguay 14 şampiyonlukla ilk sırada yer alırken, bu ülkeleri Brezilya 8, Peru ve Paraguay 2, Bolivya ve Kolombiya ise 1’er şampiyonluk ile izliyor. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

GÖZLEMEVİ

SONRAKİ HABER

Süper Lig fikstürü çekildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...