17 Temmuz 2007 00:00

Muayene istasyonlarında MMO ve AKP savaşı

Araç muayene istasyonlarında makine mühendisleri hükümet ile hukuk savaşı veriyor.

Paylaş

Araç muayene istasyonlarında makine mühendisleri hükümet ile hukuk savaşı veriyor. TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Başkanı Emin Koramaz, araç muayene istasyonları hizmetlerinin özelleştirilmesi sürecini durdurmaya çalıştıklarını ancak seçim öncesi hükümetin yargı sürecini yok sayarak, devir işlemlerini tamamlamaya çalıştığını bildirdi.
Koramaz dün yaptığı yazılı açıklamada, araç muayene istasyonları hizmetinin özelleştirme ihalesini kazanan, Doğuş-Akfen ve Alman TüvSüd ortak girişim grubunun kurduğu TÜVTÜRK’ün, devir sözleşmesi imzalamak üzere Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB)’e davet edilmesine tepki gösterdi.
Anayasal zorunluluk
Koramaz, araç muayene istasyonları hizmetinin bir kamu hizmeti ve bu nitelikteki bir hizmetin, kamu idaresi ve kamu görevlilerince yürütülmesinin Anayasal bir zorunluluk olduğunu kaydetti.
“İnsanların can ve mal güvenliğini doğrudan ilgilendiren böylesine önemli bir hizmetin yürütülmesinin, özel sektöre bırakılamayacağı” görüşünü dile getiren Koramaz, özelleştirmeye karşı hukuksal mücadele başlattıklarını söyledi. ÖİB’in kamuoyuna sunduğu özelleştirme gerekçelerinin kamu yararına olmadığının altını çizen Koramaz, özelleştirmenin hizmeti ticari bir iş haline dönüştürerek, kamu denetiminin ortadan kalkacağını ve ekonomik açıdan da kamunun zarar edeceğini aktardı. Özelleştirmeye karşı MMO’nun açtığı davaların sürdüğünü ve kesinleşmiş bir yargı kararının olmadığını hatırlatan Koramaz, karar olmamasına rağmen seçimlerin fırsat olarak değerlendirildiğini ve yangından mal kaçırırcasına devir sözleşmesinin bitirilmeye çalışıldığına dikkat çekti.
‘Geri alınmalı’
PETKİM ve Türk Telekom dahil olmak üzere özelleştirilen ve yargı sürecinde olan bütün işletmelerin kamu tarafından geri alınmasını savunan Oda Başkanı Emin Koramaz, “bütün bu uygulamalarda sorumluluğu buluna Özelleştirme İdaresi Başkanlığı lağvedilmeli, ülke, kamu ve toplum çıkarlarını esas alan bir kamulaştırma hareketi başlatılmalıdır” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Okul pansiyona döndü

SONRAKİ HABER

Türkiye Gazeteciler Sendikası: AKP’nin ekonomisi zayıf

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...