17 Temmuz 2007 00:00

Okul pansiyona döndü

Okulların ticarethaneye dönüştürülmesinde bir adım daha atıldı. Adana’nın Yumurtalık ilçesinde bulunan Yumurtalık Çok Programlı Lisesi ile Atatürk İlköğretim Okulu yaz döneminde pansiyona çevrildi.

Paylaş

Okulların ticarethaneye dönüştürülmesinde bir adım daha atıldı. Adana’nın Yumurtalık ilçesinde bulunan Yumurtalık Çok Programlı Lisesi ile Atatürk İlköğretim Okulu yaz döneminde pansiyona çevrildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, sınıflarda konaklayanlardan 100, okulun bahçesinde çadır kuranlardan ise 80 YTL talep ediyor.
Eğitime ayrılan bütçenin eğitimdeki sorunları çözmekten uzak olması, okul yöneticilerini ve Milli Eğitim müdürlerini, okulları da ticari amaçlarla kullanmak zorunda bırakıyor. Okullara kaynak aktarmak için geçen yıl başlatılan uygulama hakkında bilgi veren Yumurtalık İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özkan, bir eğitimciden çok bir turizm acentesi müdürü gibi konuştu. Özkan, okulları ticarethaneye çevirmesini dar gelirli vatandaşlara tatil imkanı yaratmak olarak açıklamaya çalıştı. 22 Temmuz seçimlerinden sonra müşteri sayısında artış bekleyen Özkan, seçim sonrası yoğunluğun artacağını ve tüm sınıfların dolacağını tahmin ettiklerini belirtti.
Pansiyondan kazanılan paraların nereye aktarıldığı hakkında da bilgi veren Özkan, uygulama sayesinde okulların pek çok sorununu çözme olanağı bulduklarını iddia ederek tatilcilerden alınan ücretle okulların tadilat çalışmalarını finanse ettiklerini savundu. Okulda tatil yapanlar ise en büyük sorunlarının temizliği yapan müstahdemlerin hafta sonları çalışmaması, hafta sonu suların kesilmesi ve okullarda kalan tatilcilere çok sayıda misafir gelmesi olduğunu kaydettiler. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Seçim rüşveti de sahte çıktı

SONRAKİ HABER

Muayene istasyonlarında MMO ve AKP savaşı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...