17 Temmuz 2007 00:00

Seçim rüşveti de sahte çıktı

Toplu Konut İdaresi ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesi işbirliği ile yapılan ve yılan hikayesine dönen Sıraveler Toplu Konutları’ndaki evlerine kavuşmayı bekleyen vatandaşlar, yaptıkları eylemle yetkililere isyan etti.

Paylaş

Toplu Konut İdaresi ve Eskişehir Tepebaşı Belediyesi işbirliği ile yapılan ve yılan hikayesine dönen Sıraveler Toplu Konutları’ndaki evlerine kavuşmayı bekleyen vatandaşlar, yaptıkları eylemle yetkililere isyan etti. 7 Temmuz’da Eskişehir’e gelen Başbakan Erdoğan tarafından Vilayet Meydanı’nda düzenlenen törenle bizzat hak sahiplerine anahtarları teslim edilen konutlar, bir haftadan fazla zaman geçmesine rağmen hak sahiplerine teslim edilmedi.
Sıraevler Konutları önünde pankartlarla eylem yapan halk, seçim malzemesi olarak kullanıldıklarını söyledi. Eylemci TOKİ’zedeler adına açıklama yapan Birol Sayman, “Başbakan 6 tane göstermelik anahtar teslim etti. Vali Kadir Çalışıcı ve Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu da söz verdi, ‘Verilmezse bizden alın’ dediler. Hepsi seçim yatırımı olarak lafta kaldı” diye konuştu. Sayman, “TOKİ yetkililerini aradık, geçici kabul yapıldı, birkaç gün içinde alacağımızı söylüyorlar. Bakan Kemal Unakıtan da 15 Temmuz’da teslim edileceğine söz vermişti. Devlete güvenip bu evleri aldık” dedi.
‘Kandırıldık’
Cengiz Çelik adlı vatandaş da “Anahtar teslim töreninde kalabalık ederek kullanıldık, AKP’ye katkıda bulunduk. Hepimizin psikolojisi bozuldu. ‘Haziranda kesin evinizdesiniz’ demişlerdi. Eşyalarım depoda çürüyor” diye konuştu. Emekli polis olduğunu ve emeklilik ikramiyesini burada ev almak için kullandığını belirten Basri Erkmenoğlu da “Emeklilik ikramiyemi devlete kaptırdım, böyle şey olur mu?! Hepimiz için bir de rehabilitasyon merkezi açmaları lazım” dedi. Bazı vatandaşlar da eylem sırasında polislerin çevrede bulunmasına tepki göstererek, “Kimse buraya yağmaya gelmedi, polisler neden geliyor; bizi değil, asıl sorumlulara gitsinler” diye konuştu.
İşçiler konutların yetişmesinin imkansız olduğunu söylüyor
Bu arada, vatandaşların yanına gelen bazı işçiler de 15 gündür paralarını alamadıklarını söylediler.
Diğer yandan Sıraevler Toplu Konut Projesi müteahhidi Ömer Osman Kılınç ile vatandaşlar arasında tartışma yaşandı. Vatandaşların yanından kaçarak polislerin yanına giden Kılınç, kendisini ve evleri korumadıklarını söyleyerek polislerle de tartıştı. “Ortada bir komplo var” diyen Kılınç, vatandaşların tepkisi üzerine arabasına binerek olay yerinden ayrıldı. Evleri gezen vatandaşlar, evlerdeki bazı ayrıntıları göstererek, evlerdeki işçiliğin çok kötü olduğunu ve kandırıldıklarını söylediler. (Eskişehir/EVRENSEL)
Rahmi Emeç
ÖNCEKİ HABER

Polisin ‘Şefkat’e tahammülü yok

SONRAKİ HABER

Okul pansiyona döndü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa