17 Temmuz 2007 00:00

Tez Koop-İş’te tartışma sürüyor

Tez Koop-İş Ankara 4 No’lu Şubesi’nin 29 Temmuz günü yapılacak Olağanüstü Genel Kurulu öncesi tartışma sürüyor.

Paylaş

Tez Koop-İş Ankara 4 No’lu Şubesi’nin 29 Temmuz günü yapılacak Olağanüstü Genel Kurulu öncesi tartışma sürüyor. Şube Başkanı Levent Koç, genel merkezin baskısıyla olağanüstü genel kurula gidildiğini savunurken, Genel Başkan Gürsel Doğru “Genel kurul kararı çoğunluğun imzası olduğu için alındı” diye konuştu. Tez Koop-İş Ankara 1, 2 ve 4 No’lu şubeleri genel merkez seçimlerinde Sadık Özben’in başkanlığındaki eski yönetimi desteklemiş, ancak Gürsel Doğru’nun başkanlığındaki liste seçimleri kazanmıştı.
Geçtiğimiz günlerde Tez Koop-İş Sendikası Ankara 4 No’lu Şubesi’nin 105 delegesinden 55’i imza toplayarak, olağanüstü genel kurul toplanmasını talep etti. Talebi görüşen Tez Koop-İş Merkez Yönetim Kurulu oy çokluğuyla talebi onaylayarak 29 Temmuz 2007’de olağanüstü genel kurul toplanmasını kararlaştırdı.
Gazetemize konuşan Tez Koop-İş Ankara 4 No’lu Şube Başkanı Levent Koç, genel merkez seçimlerinden önce yapılan bir planın uygulamaya konulduğunu öne sürdü. Bu uygulamanın tüzüğe ve yasalara aykırı olduğunu savunan Koç, bu kararı yargıya götüreceklerini bildirdi.
Genel merkezin yanıtı
Tez Koop-İş Genel Başkanı Gürsel Doğru ise, “105 delegeden 55’inin imzasıyla olağanüstü genel kurul talebi geldi. Reddedilebilirdi ama çoğunluğun imzası olduğu için karar verildi. Migros’ta toplusözleşme süreci yaşanırken olağanüstü genel kurula gidilmesinin doğru olmadığını başından sonuna kadar savunduk. Ancak talebi getirenlerin çoğu Migros işçisi delegeler. İstesek de istemesek de önümüze gelen imzaların gereğini yapmak zorundaydık” dedi. Şube yönetiminin iddialarını reddeden Doğru, delegelerin yönlendirilmediğini söyledi. Doğru, “Gidip işçilerle konuşmak yerine bize ‘karar almayın’ diyorlar” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Demiryol-İş genel kurulu yapıldı

SONRAKİ HABER

Ücretleri ödenmeyen işçileri iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...