17 Temmuz 2007 00:00

Kerkük kan gölü

Kuzey Irak’ın Kerkük kentinde düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda en az 85 kişi hayatını kaybetti, 180 kişi yaralandı. Saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananların hepsinin Kerküklü Kürtler olduğu bildirildi.

Paylaş

Kuzey Irak’ın Kerkük kentinde düzenlenen iki ayrı bombalı saldırıda en az 85 kişi hayatını kaybetti, 180 kişi yaralandı. Saldırıda hayatını kaybeden ve yaralananların hepsinin Kerküklü Kürtler olduğu bildirildi. Yaralılar arasında kadın ve çocuklarda var. Yaralılardan çoğunun durumunun ağır olduğunu belirten polis, vatandaşlara kan verme çağrısı yaptı.
Edinilen bilgilere göre Kerkük’teki ilk saldırı, Devlet Başkanı Celal Talabani’nin lideri olduğu Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin bürosu yakınlarında bomba yüklü araçla düzenlendi. Ardından kentin ticari merkezinde bir kamyon infilak etti. Saldırılarda en az 85 kişi yaşamını yitirirken, 180 kişi de yaralandı. Polis, ölü sayısının daha da artabileceğini duyurdu.
Patlamalarda, onlarca araç ve çevredeki binaların da ciddi zarar gördüğü belirtildi.
‘Tansiyon yüksek’
Kerkük’ün statüsünün belirleneceği referandumun yaklaşması nedeniyle kentte tansiyon yükselmiş durumda. Kuzey Irak’ta geçen hafta da Şii Türkmen ve Kürt köylerini hedef alan kanlı saldırılarda yaklaşık 300’ü aşkın Iraklı yaşamını yitirmişti. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ALBATROS

SONRAKİ HABER

Demirtaş: O pusulalarla boylarının ölçüsünü alacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa