17 Temmuz 2007 00:00

Derviş’ten kardeş kavgasına sert tepki

Filistin’in dünya çapında tanınan şairi Mahmud Derviş, Filistin’deki iç çatışmalar ve ardından oluşan iki başlı Filistin yönetimine sert tepki gösterdi.

Paylaş

Filistin’in dünya çapında tanınan şairi Mahmud Derviş, Filistin’deki iç çatışmalar ve ardından oluşan iki başlı Filistin yönetimine sert tepki gösterdi. Uzun yılların ardından ilk defa İsrail’in Hayfa kentini ziyaret eden ve “Edebiyat Günleri”ne katılan Derviş, çatışmaları “sokaktaki intihar girişimi” olarak nitelendirerek, “Şimdi bağımsız devlet olduk, ha! Gazze, Batı Şeria’dan bağımsızlığını ilan etti. Ve bir halkın, iki ülkesi, iki zindanı oldu” diyerek tepkisini dile getirdi.
“Filistin Ulusal Şairi”, “Direniş Şairi” sıfatlarıyla da bilinen Derviş, İsrail’i ise “tarihi barış fırsatını kaçırmak” ile suçladı.
Hayfa doğumlu olan Derviş, 1970 yılında eğitim için SSCB’ye gitmesinden bu yana memleketine dönmemişti.
Diğer Arap ülkelerinde yıllarca mülteci olarak yaşayan Derviş, 1993 yılında Arafat’ın İsrail ile masaya oturmasını protesto için FK֒den istifa etmişti. Eserleri 20’den fazla dile çevrilen ve birçok uluslararası edebiyat ödülüne layık görülen Derviş, halen 1996 yılında girebildiği Batı Şeria’daki Ramallah kentinde yaşıyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

ABD’de Abbas’a güven sorunu

SONRAKİ HABER

Bolivya demiryolunu kamulaştırıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa