17 Temmuz 2007 00:00

On binler Bin Umut mitinglerinde buluştu

Manisa, Mersin ve Bursa’da düzenlenen miting ve şölenlere katılan on binlerce kişi Bin Umut Adaylarını Meclis’e gönderme sözü verdi.

Paylaş

Manisa, Mersin ve Bursa’da düzenlenen miting ve şölenlere katılan on binlerce kişi Bin Umut Adaylarını Meclis’e gönderme sözü verdi.
Manisa Bağımsız Milletvekili Adayı Şahismail Özocak’la dayanışma şölenine katılan binlerce kişi sık sık ‘Yaşasın halkların kardeşliği” ve “Özocak Meclis’e” sloganlarının attı. Şenliğe Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı, DTP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Sarıkaya, İstanbul Kürt Enstitüsü Başkan Yardımcısı Alaaddin Aktaş ve Hollanda Sosyalist Parti Milletvekili Saadet Karabulut katıldı.
Bin Umut Manisa Bağımsız Milletvekili Adayı Şahismail Özocak ise 22 Temmuz seçimlerinin sistem partileriyle bir hesaplaşma süreci olduğunu söyledi. Halktan oy isteyen partilerin ülkenin bütün sorunlarını baskıyla, zorla ve silahla çözmeye çalıştığını ifade eden Özocak, “Çünkü onların yürekleri barışa ve kardeşliğe yetmiyor” dedi.
Mersin’de coşku hakimdi
Bin Umut Mersin Bağımsız Milletvekili Adayı Orhan Miroğlu binlerin katılımıyla coşkulu bir miting düzenledi. Mitinge DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş, EMEP Genel Yönetim Kurulu (GYK) Üyesi Mehmet Türkmen, Barış Girişimcisi Seydi Fırat, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bin Umut Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Nazmi Gür katıldı. Miroğlu ülkenin demokrasi sürecinden geçtiğini vurgulayarak, bu sürecin toplarla, silahlarla ve baskılarla önünün kesilmeye çalışıldığını söyledi.
Bursa’da 5 bin kişi
Bursa Fomara Meydanı’nda düzenlenen Bin Umut Mitingi coşkulu geçti. Mitingde konuşan Bin Umut Adayı Hüseyin Armağan, ‘Sizden başka hiç kimsemiz yok. Bizleri Parlamento’ya götürecek olan sizin yüreklerinizdir’ diyerek savaş kışkırtıcılığı yapan partilere 22 Temmuz seçimlerinde cevap verilmesini istedi. Mitinge, görevinden alınan Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, SDP Genel Başkan Yardımcısı Veysi Sarısözen, EMEP Genel Başkan Yardımcısı Sabri Topçu da katıldı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

MERCEK

SONRAKİ HABER

Tüzel ziyaretlerini sürdürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...