18 Temmuz 2007 00:00

Özkök’ten CHP-MHP’ye destek

Medyanın okurları CHP-MHP koalisyonuna hazırlama ve AKP’nin tek alternatifi gibi gösterme çalışmaları son hızıyla devam ediyor.

Paylaş

Medyanın okurları CHP-MHP koalisyonuna hazırlama ve AKP’nin tek alternatifi gibi gösterme çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Hürriyet’in genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök de bir MHP övgüsüyle koalisyonun propagandasını yaptı.
Ertuğrul Özkök’ün dün yayımlanan yazısının Hürriyet’in birinci sayfasındaki başlığı “MHP’ye oy verir miyim”, iç sayfadaki başlığı “Bahçeli’ye oy verilir mi” idi. Yazıda bu sorulara doğrudan yanıt verilmedi, ama MHP’den, Türkeş’ten, Bahçeli’den sürekli övgüyle söz edildi. Yazının başında 12 Eylül’den önceki Türkeş’i eleştirmeye niyetlenen Özkök, kısa sürede karar değiştirip “Yine de itiraf edeyim, bu benim tek taraflı görüşümdü” diyerek kendi konumunu eleştirdi.
İşte Özkök’ün MHP’ye dizdiği övgü cümlelerinden birkaçı:
“Şunu rahatlıkla söyleyebilirim: Türkeş 12 Eylül sonrasında son derece sorumluluk sahibi bir lider oldu. Türkiye’nin o kritik günlerinde çok önemli roller yüklendi. Ama en önemlisi, Kürtlere ve Ermenilere karşı, hepimizi şaşırtan, insani bir siyaset izledi.
Bahçeli benim gözümde, Türkeş geleneğinin devamıdır. Onun bıraktığı sorumluluk çizgisini aynen devam ettirdi. Batı’da, onun paralelindeki partiler ve liderleri, “ırkçılık” çizgisini aşarken, Bahçeli hiçbir zaman ırkçı temalara rağbet etmedi. PKK ile Kürt vatandaşlarımızı hep birbirinden ayırdı. Partisinin genç kadrolarını, demokrasi sınırları içinde tutmaya gayret etti.
MHP, bu özellikleriyle Batı’nın aşırı milliyetçi partilerinden çok farklıdır. Merkeze yakın bir partidir.
MHP’nin geçen dönem Meclis dışında kalması bence iyi olmadı. Çünkü, toplumda “genç enerjiyi” temsil eden siyasi oluşumların mutlaka Meclis çatısı altında temsil edilmesi gerektiğine inanıyorum.”
Konuyu CHP-MHP koalisyonu ihtimaline de getiren Özkök, koalisyonun “korkutucu” olmayacağını öne sürdü ve şöyle bir gerekçe ortaya attı: “Çünkü, hem Baykal’ı, hem Bahçeli’yi çok iyi tanıyorum. İkisi de “devlet” kavramını iyi bilen insanlardır. Devlet yönetiminde “makul” kavramının ne anlama geldiğini çok iyi bilirler.” (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Gizemli Gerdanlık kanal d 00,30

SONRAKİ HABER

UZUN MESAFE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...