18 Temmuz 2007 00:00

Para için sakat bırakıyorlardı

Tatil için geldiği Türkiye’de yanlış iğne sonucu yürüyemez hale gelen gurbetçi Zeynep Çakmak; sağlık sisteminin kurbanı oluyordu.

Paylaş

Tatil için geldiği Türkiye’de yanlış iğne sonucu yürüyemez hale gelen gurbetçi Zeynep Çakmak; sağlık sisteminin kurbanı oluyordu. Çakmak tedavi için gittiği özel hastanede masraf artırıcı uygulamalarla karşı karşıya kaldığını iddia etti.
65 yaşındaki Zeynep Çakmak’ın anlatımlarına göre, Çakmak 13 Mart’ta Almanya’dan tatil için Türkiye’ye geldi. Hava değişiminden kaynaklı rahatsızlanan Çakmak, Akşemsettin Sağlık Ocağı’na gitti. Görevli doktor tarafından kendisine 6 iğne verilen Çakmak, daha sonra bir eczaneye giderek eczane kalfası tarafından doktorun verdiği iğneleri yaptırdı. Yanlış iğne yapılan Çakmak, yürüyemez hale geldi. Çakmak; “İğneden sonra kalçamda morarma ve kızarma oluştu. Bunun için tekrar sağlık ocağına gittiğimde, doktor iğneyi yapan eczanedeki kalfaya kızdı. Doktorun söylediğine göre ilaç deri ile yağ arasında kalmış ve apse yapmış” diye konuştu.
Para için bir sürü tetkik yaptılar
Zeynep Çakmak, daha sonra gittiği Alibeyköy’deki bir özel hastanede gelişen olayları ise şu sözlerle anlattı: “Hastanenin cerrahi bölümüne gittim. Beni ortopediye gönderdiler. Kan tahlili istediler. Onu yaptırdım, bu seferde MR çektirmemi istediler. Çok etkili bir ağrı kesici iğne yaptılar. Fakat 37.5 YTL verdiğim bu iğne de ağrımı kesmedi. O zaman sizi Chek-Up’a gönderelim dediler ve 110 YTL de böyle aldılar. Oradan sonra da bir sonuca varamadılar. Sonra bende bel fıtığı olduğunu söyleyerek fizik tedaviye göndermeye çalıştılar. Para için bir sürü test yaptıklarını anladım.”
Özel hastanenin kendisine oynadığı para tuzağının farkına varan Çakmak, tedavi olmak için Almanya’ya gittiğinde ise, Alman doktorun Türk doktorun bel fıtığı teşhisi koymasına güldüğünü anlattı. Çakmak, biraz daha geç kalınsa sakat kalacağını ifade ederek yanlış iğne yapan eczacıdan davacı olduğunu söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
Nihal Topal/Nihat Karadağ
ÖNCEKİ HABER

‘Demiryolları AKP’nin emir yollarına döndü’

SONRAKİ HABER

Koyunları gözaltına aldılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...