18 Temmuz 2007 00:00

Musluklar seçimlerden sonra akmayacak

Kuraklık Türkiye’nin tüm bölgelerinde hakim olmaya başladı. İstanbul Alibeyköy Baraj Gölü tamamen kurudu. Geçen yıla kadar dolu olan gölde şimdi koyunlar otluyor.

Paylaş

Kuraklık Türkiye’nin tüm bölgelerinde hakim olmaya başladı. İstanbul Alibeyköy Baraj Gölü tamamen kurudu. Geçen yıla kadar dolu olan gölde şimdi koyunlar otluyor. Yetkililer, Ankara’da içme suyu sağlayan barajlardaki toplam doluluk oranının yüzde 8’lere kadar indiğini belirtiyor. Su sıkıntısının boyutlarının her geçen gün arttığı İstanbul’da ise seçimlerden hemen sonra kısıntı uygulanacağı öğrenildi.
İstanbul kurudu
Küresel ısınmanın etkisiyle bu yıl geçen senelere oranla Türkiye daha az yağış aldı. Bu durum birçok bölgede kuraklığa neden oldu. Susuzluktan en fazla etkilenen şehirlerin başında da İstanbul geliyor. İstanbul’da barajlardaki su seviyesi çok alt düzeye indi. Alibeyköy Baraj Gölü ise tamamen kurudu. Mağlova Kemeri’nin görüntüsü İstanbul’da durumun vahametini ortaya koyuyor. Geçtiğimiz yıl kemer yarısına kadar suyla doluyken bu yıl ise kemer tamamen açıkta. Toprak çatlamış ve üzerinde koyunlar otluyor.
Ankara’da sular kesilecek
Ankara’da içme suyu sağlayan barajlardaki toplam doluluk oranı yüzde 8’lere kadar düştü. Ankaralıların ağustos ayından itibaren su kesintilerine hazırlıklı olması istendi.
ASKİ yetkilileri, yaptıkları açıklamada, barajlardaki su seviyelerinin, yağış azlığı ve aşırı buharlaşma nedeniyle minimum seviyelere kadar indiğini belirttiler. Yetkililer, mevcut suyun en fazla 80 gün yeteceğini kaydettiler. Kesintiler sırasında özellikle kentin yüksek kesimlerindeki yerlerin su almakta sıkıntı çekebileceğine işaret eden yetkililer, “Herkes suyu eşit alamayacak, her yere su ulaştırmakta sorun olabilir. Bazı yerlere bazen, bazı yerler ise hiç su verilemeyecek” dediler.
ÖNCEKİ HABER

Çocukların sesi: ‘Eksi 18’

SONRAKİ HABER

‘Demiryolları AKP’nin emir yollarına döndü’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...