18 Temmuz 2007 00:00

Çocukların sesi: ‘Eksi 18’

Partilerin seçim bildirgelerinde yer bulamayan çocuklar, siyasetçilere ve seçmenlere seslerini duyurabilmek için “Eksi 18” isimli bir gazete çıkardılar.

Paylaş

Partilerin seçim bildirgelerinde yer bulamayan çocuklar, siyasetçilere ve seçmenlere seslerini duyurabilmek için “Eksi 18” isimli bir gazete çıkardılar. 0-18 yaş arası 27 milyon çocuğun isteklerine kulak verilmesini isteyen çocuklar, gazeteleri aracılığıyla “Çocukları ve gençleri es geçmeyin” çağrısında bulundular.
Çocuk! Çocuk Haklarını Tanıtma, Yaygınlaştırma, Uygulama ve Uygulamaları İzleme Derneği’nin desteğiyle bir grup çocuk ve genç, “Eksi 18” isimli bir gazete çıkardılar. Gazetenin editörleri, dün Yüksel Caddesi’nde bir basın açıklaması yaparak gazetelerini tanıttılar. “Şimdi bilinçli ol, geleceğini erteleme” ve “Bilinçli ol bilinçli oy” yazılı dövizler taşıyan çocuklar adına bir açıklama yapan 15 yaşındaki Deniz Arslan, partilerin seçim bildirgelerinde çocuklara yeterince yer verilmediğini belirterek, “Bu duruma biz çocukların seçmen olamamasının, yani oy vermeyecek oluşumuzun neden olduğunu düşünüyoruz” dedi. Çocukların göz ardı edilen sorunlarına dikkat çeken Arslan, eğitim sisteminin rekabete dayalı, ezberci ve eşitsiz olduğunu kaydetti. Okullarda alkol, sigara, uyuşturucu ve madde kullanımının arttığını belirten Arslan, idareci ve öğretmenlerin baskı ve şiddete başvurduklarını söyledi. Açıklamanın ardından gazetelerini dağıtan çocuklar, politikacılara “Sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi dikkate alın” seçmenlere ise “Sorunlarımızı ve çözüm önerilerimizi dikkate alan partilere oy verin” çağrısında bulundular. Çocuklar, Eksi 18 isimli gazetelerinde “eğitim sisteminin iyileştirilmesi, şiddet ve aile baskısına son verilmesi, çocukların ifade özgürlüğünün güvenceye alınması, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin uygulanması ve sokakta yaşayan çocukların sorunlarına çözüm bulunması” gibi taleplerini dillendirdiler. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

HUKUK KÖŞESİ

SONRAKİ HABER

Musluklar seçimlerden sonra akmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...