18 Temmuz 2007 00:00

22 Temmuz hesap günü!

Bin Umut Tunceli Bağımsız Milletvekili Adayı Şerafettin Halis için Kışla Meydanı’nda bir araya gelen binlerce kişi, “Munzur barışa aksın” dedi.

Paylaş

Bin Umut Tunceli Bağımsız Milletvekili Adayı Şerafettin Halis için Kışla Meydanı’nda bir araya gelen binlerce kişi, “Munzur barışa aksın” dedi. 22 Temmuz’un hesaplaşma günü olacağını belirten Halis, halka acıyı reva görenlerden hesap soracaklarını söyledi.
Bin Umut Tunceli Bağımsız Milletvekili Adayı Şerafettin Halis için önceki gün Kışla Meydanı’nda miting düzenledi. Mitingi için binlerce kişi sabah saatlerinden itibaren Belediye Yeraltı Çarşısı üzerinde bulunan Bin Umut Adayı Şerafettin Halis’in seçim irtibat bürosu önünde toplandı.
Uzun bir süre burada halay çeken kitle daha sonra kortej halinde mitingin yapılacağı Kışla Meydanı’na doğru yürüdü. “Barış” yazılı tişört giyen gençler el ele tutuşarak “Barış için siz de elinizi uzatın” şeklinde slogan atarak meydana doğru yürüdü.
Alanda toplanan binlerce kişi hep bir ağızdan, “Barışın elçisi Meclis’te”, “Yaşasın halkların kardeşliği” şeklinde slogan attı.
‘İp atanları tanıyoruz’
Miting, Halis’e destek veren kurum ve kuruluşların temsilcilerinin sahneye davet edilmesiyle başladı. Daha sonra sırasıyla birer konuşma yapan Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, DTP Tunceli İl Başkanı Murat Polat, ESP Temsilcisi Ali İhsan Çıplak, daha barışçıl bir Türkiye için 22 Temmuz’da herkesin Bin Umut Adayı Şerafettin Halis’e destek vermesi gerektiğini belirtti.
EMEP İl Başkanı Hüseyin Tunç da yaptığı konuşmada seçim meydanlarındaki ip tartışmalarını eleştirerek, “İpini sapını koparanlar bu köhnemiş iplerini halkın üzerine atıyor. Biz bu kanlı elleri iyi tanıyoruz. Bir ucundan CHP diğerinden MHP tutmuş. Ama biz o ipi tutanlardan hesap sormasını da biliriz” diye konuştu.
‘Munzur barışa aksın’
Bin Umut Adayı Halis ise, bağımsız adaylar üzerindeki baskılara değinerek, “Baraj yetmedi, birleşik oy pusulası dediler. O da yetmedi karşımıza çok sayıda bağımsız aday koydular ve okuma yazma bilmeyen insanlarımızın iradelerini ortaya koymalarını engellemeye çalışıyorlar. Karşımıza çıkan bağımsızların yapmak istediği Kürt iradesinin parlamentoya girmesini engellemek. Ama yine yetmedi bizi destekleyenleri tutukladılar, tehdit ettiler. Biz yine diyoruz ki; bizi engelleyemezsiniz” diye konuştu.
Bölgedeki operasyonlar ve şiddet durmadıkça hiçbir sorunun çözülemeyeceğini ifade eden Halis, şöyle devam etti: “Barajlar yapıyorlar ve doğamızı yok edip burayı insansızlaştırmak istiyorlar. Her gün operasyonlar yapıyorlar ve ormanlarımızı yakıyorlar. Biz bunlara dur demeden, barışçıl bir toplum yaratmadan sağlıklı ve güzel bir gelecek de yaratamayız. Bunun içindir ki herkesin 22 Temmuz’da vicdanının sesine kulak vererek barıştan ve özgürlükten yana tavrını koymasını istiyorum. Munzur barışa ve kardeşliğe aksın diyoruz.”
Halis, meydanlarda eli kanla beslenenlerin halkın üzerine ip attığını belirterek, “Biz barışçıl bir dünya istiyoruz, biz ip değil karanfil atıyoruz” diyerek kitlenin üzerine karanfil attı. Halis’in konuşması dakikalarca alkışlandı. (Tunceli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Askerden köylüye Bin Umut baskısı

SONRAKİ HABER

HUKUK KÖŞESİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa