18 Temmuz 2007 00:00

Diyarbakır büyük mitingi bugün

Bin Umut Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adaylarının, bugün İstasyon Meydanı’nda düzenleyeceği miting için hazırlıklar tamamlandı.

Paylaş

Bin Umut Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adaylarının, bugün İstasyon Meydanı’nda düzenleyeceği miting için hazırlıklar tamamlandı. On binlerce kişinin katılmasının hedeflendiği miting için bin kişilik bir ekiple çalışma yürütüldü.
Miting Hazırlık Komisyonu, Orhan Doğan’ın eşi Kıymet Doğan’ı, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink’i ve Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya gibi kamuoyuna mal olmuş isimleri Diyarbakır’a davet etti.
Komisyonun davet listesinde, SDP Genel Başkanı Filiz Koçali, ünlü sanatçı Sezen Aksu, Avrupa Parlamenteri Feleknas Uca, Barış Anneleri Temsilcisi, Şemdinli’de Umut Kitabevi Sahibi Seferi Yılmaz, yazarlardan Vedat Türkali, Veysi Sarısözen, Eşber Yağmurdereli, Ragıp Zarakolu, Haluk Gerger, Fikret Başkaya ve Yaşar Kemal gibi isimler de bulunuyor.
Program hazır
Miting Hazırlık Komisyonu’nun İstasyon Meydanı’nda düzenleyeceği mitingde, Bin Umut Adayları Aysel Tuğluk, Akın Birdal, Gültan Kışanak, Selahattin Demirtaş, DTP İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve DEP eski Milletvekili Leyla Zana birer konuşma yapacak.
Saat 16.00 ile 18.00 arasında yapılacak mitinge, sanatçı Rojda ve Diyar da katılarak, birbirinden güzel ezgilerini seslendirecek. (Diyarbakır/EVRENSEL)
Karikatür savaşına Bin Umut da katıldı

AKP, CHP ve MHP’nin şiddet içerikli, iç karartan söylemine karşılık; Bin Umut Adaylarının siyasete renk ve umut getiren söylemleri her geçen gün artıyor. Bu söylemin bir sonucu olarak, Diyarbakır’da Bin Umut Adaylarının seçim bürolarına, siyasi partileri hicveden karikatürler asıldı.
ÖNCEKİ HABER

ROJEV

SONRAKİ HABER

Askerden köylüye Bin Umut baskısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...