18 Temmuz 2007 00:00

Halkın tek alternatifi Bin Umut

İzmir 1. Bölge Bin Umut Adayı Abdullah Levent Tüzel önceki akşam Urlalılarla bir araya geldi. Tüzel, dün de Kemeraltı esnafını ziyaret etti.

Paylaş

İzmir 1. Bölge Bin Umut Adayı Abdullah Levent Tüzel önceki akşam Urlalılarla bir araya geldi. Tüzel, dün de Kemeraltı esnafını ziyaret etti. Urla Seyr-ü Sefa Restoran’da yaklaşık 200 kişiye seslenen Tüzel, değişime ayak direyen güçlerin topluma karşı birleştiklerini dile getirdi. Tüzel, Bin Umut Adaylarının Türkiye tarihinde önemli bir adım olduğuna işaret ederek, “İşimiz zor ama onurlu. Bu yol bizi daha da güçlendirecek” diye konuştu.
Çatışmaların yoğun olduğu dönemde Tunceli’de yaşananları anlatırken gözleri yaşaran Urlalı Ahmet Dayı’nın “Elinizi vicdanınıza koyarak oy kullanın” çağrısı ve “CHP’ye bir sorun bu Kürtler size ne kötülük yaptı ki bir sorun” demesi alkışlandı.
İzmir 2. Bölge Bin Umut Adayı Mehmet Muhdi Aslan’a destek için Bornova Atatürk Mahallesi’nde düzenlenen halk şenliğine ise yüzlerce kişi katıldı. 1938 Dersim Katliamı görüntülerinden oluşan sinevizyon gösteriminin de sunulduğu etkinlikte konuşan DTP İzmir İl Başkanı Mehmet Bayraktar, Kürt sorununu, açlık, yoksulluk, işsizlik ve geleceksizlik gibi konularda sistem partilerinin çözüm getiremeyeceğini belirterek, halkı Bin Umut Adaylarına destek vermeye çağırdı.
EMEP Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı ise 22 Temmuz genel seçimlerinin barış, demokrasi, kardeşlik, Kürt sorununun çözümü ve gerçek laiklik için bir referandum olduğunu söyledi. Varlı, işsizlik ve yoksulluğun bitmesi için Bin Umut Adaylarının Meclis’e girmesi gerektiğini söyledi.
Bin Umut İzmir 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Mehmet Muhdi Aslan’ın vekili Avukat Mustafa Rollas da, Aslan’ın değil asıl halkı kamplaştırarak rant elde edenlerin cezaevinde olması gerektiğini belirtti.
Konak’a bağlı Eserkent Mahallesi’nde ise seçim bürosu açıldı. Açılışına EMEP GYK Üyesi Gürsoy Turan, DTP İl Sekreteri Yusuf Kaya’nın katıldığı coşkulu açılış halaylarla sona erdi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Kriz, halka danışılarak aşılır’

SONRAKİ HABER

İzmirli Aleviler ne düşünüyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...