19 Temmuz 2007 00:00

Sırada Sabah mı var?

Medyada tekelleşme giderek güçleniyor. 7 gazete ve onlarca televizyon kanalının sahibi Aydın Doğan, Vatan’ı da almak için masaya oturdu.

Paylaş

Medyada tekelleşme giderek güçleniyor. 7 gazete ve onlarca televizyon kanalının sahibi Aydın Doğan, Vatan’ı da almak için masaya oturdu. Böylece gazete tirajları içinde Aydın Doğan gazetelerinin payı yüzde 40’a ulaştı.
Doğan Gazetecilik’ten İMKB’ye gönderilen açıklamada, Kemer Yayıncılık ve Gazetecilik AS hisselerinin tamamı ile, şirketin sermayesine yüzde 59.84 oranında iştirak ettiği Bağımsız Gazeteciler Yayıncılık AS hisselerinin Kemer Yayıncılık dışında kalan ortaklarına ait hisselerin tamamının devir alınması için söz konusu şirketlerin ortakları ile görüşmelere başlandığını bildirdi. Medyatava’da yer alan habere göre resmi satış, seçimden sonraya bırakıldı. Bu arada Vatan’ın sahibi ve CEO’su Zafer Mutlu, Doğan grubunda Radikal, Fanatik ve Posta gazetelerinin de başına geçirildi. Dört gazete Mutlu’ya bağlı kalırken, Milliyet ve Hürriyet bunun dışında tutuldu.
Bu gelişme, Rekabet Kurumu’nun medyadaki duruma müdahale edip etmeyeceğini de tartışmaya açtı. Akşam gazetesinin genel yayın yönetmeni Serdar Turgut, dünkü köşesinde “Hürriyet, Milliyet, Posta, Referans ve Radikal’den sonra Vatan’ın da Aydın Doğan’ın olması Türkiyeyi bir ‘Medya faşizmi’ düzenine doğru sürüklemektedir” diye yazdı.
İlginç bir yazı da Yeni Şafak yazarı Fehmi Koru’dan geldi. Taha Kıvanç imzalı köşesinde Aydın Doğan’ın Vatan’ı alacağını herkesten önce yazan Koru, dün de Vatan Gazetesi’ni alan Doğan Grubu’nun Posta, Milliyet, Vatan, Fanatik ve Radikal’i Alman ortağı Axel Springel Grubu’na satacağını, buradan elde edeceği parayla da yakın bir zamanda TMSF tarafından satışa çıkarılması beklenen Sabah ve ATV’yi almak istediğini öne sürdü.
Koru şöyle dedi: “Şöyle bir medya tablosu için şimdiden hazırlık yapsak iyi olacak: Hürriyet ve grubun geride kalan gazetelerine Sabah ve satın alınması düşünülen öteki gazeteleri ekleyin... Kanal-D ve Star kanallarına atv’nin de katıldığını düşünün… Geri kalan önemli beş gazeteyi de sizden satın alan ‘stratejik ortak’ Springel çıkarıyor olsun…” (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

AKP medyasını Ahmet Hakan yazdı

SONRAKİ HABER

HAYATIN İÇİNDEN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...