19 Temmuz 2007 00:00

Roberto Carlos hazırlık maçlarında yok

Fenerbahçe, Avusturya kampının 10. gününde hazırlıklarını sürdürüyor. Türkiye’deki sıcaklardan kaçarak Alp dağlarının eteklerinde yeni sezona hazırlanmak için Avusturya’ya gelen Fenerbahçe, beklediğinin aksine çöl sıcaklarına yakalandı.

Paylaş

Fenerbahçe, Avusturya kampının 10. gününde hazırlıklarını sürdürüyor.
Türkiye’deki sıcaklardan kaçarak Alp dağlarının eteklerinde yeni sezona hazırlanmak için Avusturya’ya gelen Fenerbahçe, beklediğinin aksine çöl sıcaklarına yakalandı. Başkent Viyana yakınlarındaki Südstadt stadında dün sabah taktik ağırlıklı olarak 1 saat 45 dakika çalışan Fenerbahçeli oyuncular aşırı sıcaktan adeta bunaldı.
Malzemecilerin sık sık sahaya taşıdığı soğuk su ve kırılmış buzlarla serinlemeye
çalışan futbolcular zaman zaman da antrenmana ara vermek zorunda kaldılar.
Takımın yeni transferi Roberto Carlos da dünkü sabah antrenmanına katıldı. Takımla birlikte ısınma hareketlerine katılan Carlos daha sonra 2. antrenör Santana nezaretinde tempolu koşu yaptı.
Antrenmana kademeli koşu ile başlayan Carlos, aşırı sıcaktan bir süre gölgede dinlendikten sonra takımla birlikte forma giyerek ilk kez çift kale maça katıldı. Maç sırasında arkadaşlarına isimleriyle seslenerek pas isteyen Carlos, kısa sürede takım arkadaşlarıyla diyalog kurduğunu ortaya koydu. Roberto Carlos çift kale maçta ayrıca çok şık bir de gol attı.
Fenerbahçe kampına katıldığı günden bu yana adeta ilgi odağı olan Roberto Carlos’un sarı lacivertlilerin Avusturya’da yapacağı hazırlık maçlarında forma giymesinin zor olduğu ifade edildi.
2 gün önce kampa katılan Roberto Carlos, çalışmalarını yoğun olarak sürdürüyor. Ancak Fenerbahçe teknik heyeti Carlos tam olarak hazır olmadan sahaya sürmenin risk taşıdığını düşünüyor. Bu yüzden Carlos’u Fenerbahçe forması altında görmek isteyenler bir süre daha beklemek zorunda kalacak Fenerbahçe bugün saat 20.00’de Avusturya 1. lig takımlarından Admira Wacker ile hazırlık maçı yapacak. 21 Temmuz Cumartesi günü de Çek Cumhuriyeti’nin Sparta Prag takımıyla son hazırlık maçına yapacak olan Fenerbahçe, 22 Temmuz’da Türkiye’ye dönecek.
19 Temmuz kutlaması
Bu arada 100. yılını yaşayan Fenerbahçe Kulübü, “Dünya Fenerbahçeliler Günü” olarak benimsenen, kulübün kuruluş tarihi 1907’yi anımsatan 19 Temmuz’u çeşitli etkinliklerle kutlayacak.
Kadıköy’de Bağdat Caddesi’nde yaptırılan, Şaşkınbakkal’dan Caddebostan’a kadar uzanan ışık tüneli, bugünkü kutlamalarda renkli gösterilere sahne olacak.
İtalyan gösteri ve şölen tasarımcısı Valerio Festi imzasını taşıyan gösteride özel kostümler giydirilmiş 200 kişi, yüksek ve hareketli dev sahneleri cadde boyunca iterek yürütecek. Dev sahneler üzerine yerleştirilmiş piyanolar ve dans eden balerinlerin renklendireceği etkinlik 20.45’de başlayacak. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Ahmet Arslan’ın hedefi büyük

SONRAKİ HABER

Brezilya zirvede

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...