19 Temmuz 2007 00:00

Ersan, Barcelona ile imzalıyor

NBA takımlarından Milwaukee Bucks’ta sezonu tamamlayan ve yeni sezon için Avrupa’ya dönerek Barcelona ile anlaşan milli basketbolcu Ersan İlyasova, İspanya’ya gitti.

Paylaş

NBA takımlarından Milwaukee Bucks’ta sezonu tamamlayan ve yeni sezon için Avrupa’ya dönerek Barcelona ile anlaşan milli basketbolcu Ersan İlyasova, İspanya’ya gitti.
Barcelona ile 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık anlaşmaya varan Ersan İlyasova’nın bu sabah sağlık kontrolünden geçtikten sonra akşam saatlerinde resmi sözleşme imzalayacağı bildirildi.
Ersan, İtalya’nın Bormio kentinde hazırlıklarını sürdürecek olan (A) Milli Basketbol Takımı kadrosuna 20 Temmuz Cuma günü yeniden dahil olacak.
İspanyolların beklentisi büyük
İspanyol basını, Barcelona Kulübü ile 2 yıllık sözleşme imzalayacak olan Türk basketbolcu Ersan İlyasova’ya büyük ilgi gösteriyor.
Marca gazetesi, şimdiden Ersan için “Barcelona’nın yeni yıldızı” derken, “NBA’de kendini gösterip, Bucks’un önemli bir oyuncusu haline gelmişken Avrupa’ya geri dönmeye karar veren 2.06 metre boyundaki İlyasova, çokdeğerli ve yetenekli bir oyuncu” değerlendirmesinde bulundu.
20 yaşındaki Türk basketbolcuyu gerek oyun stili, gerekse kollarını kullanış şekliyle Tony Kukoç’a benzeten ve “yeni Kukoç” yakıştırması yapan Marca, yine de son dönemlerde Ersan için “Dirk Nowiztki’nin halefi”denildiğini kaydetti.
İspanyol basını ayrıca, Ersan’ın Türk mü yoksa Özbek mi olduğu ve yaşının küçültülüp küçültülmediği ile ilgili tartışmalara da geniş şekilde yer verdi.
Bu arada, Barcelona’nın genç takımından yetişen ve 10 yıldır bu kulüpte forma giyen Juan Carlos Navarro’nun NBA’ye gideceğini açıklamasının ardından Ersan, Navarro’nun yerini alacak isim olarak gösteriliyor. İspanya 1. Basketbol Ligi’nde (ACB) 2006-2007 sezonun en iyi forvet oyuncusu seçilen ve ACB’de en fazla sayı atan oyuncu olan Navarro, Barcelona’nın sembollerinden biri olarak gösterilirken, gelecek sezon Ersan’dan da benzer bir başarı beklenecek. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Süreyya Ayhan’ın doktoru isyanlarda

SONRAKİ HABER

Ahmet Arslan’ın hedefi büyük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...