19 Temmuz 2007 00:00

Müslüm Kabadayı’nın gözünden Suriye

Yazar, eğitimci Müslüm Kabadayı’nın Suriye’de bulunduğu dönemde tuttuğu günlüklerden oluşan “Suriye günlüğü”, Alter Yayıncılık tarafından yayınlandı.

Paylaş

Yazar, eğitimci Müslüm Kabadayı’nın Suriye’de bulunduğu dönemde tuttuğu günlüklerden oluşan “Suriye günlüğü”, Alter Yayıncılık tarafından yayınlandı. Geçen ay okurlarla buluşan kitapta Kabadayı, 2002 yılında Arapça öğrenmek için gittiği ve bir buçuk ay kaldığı Suriye’de görüp yaşadıklarını, öğrendiklerini anlatıyor. Kabadayı kitabın önsözünde, “Türkiye kapısında Cilvegözü, Suriye sınırında “Aşk Kapısı” anlamına gelen “Bab-ı Hava”yı aştığımda, sınırsızlığın sınırı olan doğal gerçekle karşı karşıya geldim. Aslında dünyanın neresine gidilirse gidilsin, toprak aynı toprak, su aynı su, insan aynı insan...” diye özetliyor düşüncelerini.
Ve Suriye anıları başlıyor, Kabadayı, okurları kendi yaşantısına ortak ediyor. Gün gün okurlarda Kabadayı’yla Arapça öğreniyor, yeni dostlarla tanışıyor, farklı kültürleri öğrenme şansı yakalıyor. Şam Üniversitesi Dil Okulu’na kayıt yaptıran Kabadayı, önce üniversitenin öğretim üyesi Mehmet Yuva ile tanıştırıyor okuru. Şam’ın tarihine dair ilk bilgileri Yuva’dan alıyoruz. Kimi doktor, kimi çevirmen aydınlarla olan ilişkisini, bilgi alışverişini takip ederken, yanı başımızda duran kültürleri ne kadar az tanıdığımızın altını çizmeyi de ihmal etmiyor Kabadayı. Kabadayı, kitabın sonuna Suriye fotoğraflarını da eklemiş. Özcesi okurları Suriye’yi tanımaya çağırıyor Kabadayı, bize yakın olan ama bilmediğimiz komşumuzu tanımaya. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bush yine Kaide kartını oynuyor

SONRAKİ HABER

‘Benim gibi binlerce insan bunları yaşadı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa