19 Temmuz 2007 00:00

Ümraniye davasında tahliye

Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçirilen 27 adet el bombası, TNT kalıpları ve fünyelere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Ali Yiğit, tahliye edildi.

Paylaş

Ümraniye’de bir gecekonduda ele geçirilen 27 adet el bombası, TNT kalıpları ve fünyelere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Ali Yiğit, tahliye edildi.
Yiğit’in avukatı Mehmet Sami Selçuk, Nöbetçi İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne verdiği dilekçede, müvekkilinin atılı suçlamayla bir ilgisinin bulunmadığını, sadece suçu ve suçluyu ihbar etme yükümlülüğünü zamanında yerine getirmediğini savundu. Selçuk, korkması endişesi sebebiyle Yiğit’in ihbarda bulunmadığını belirterek, Yiğit’in samimi beyanlarda bulunarak soruşturma kapsamında tutuklanan emekli astsubay Oktay Yıldırım’ın yakalanmasını sağladığını öne sürdü.
Selçuk, dilekçede, “Müvekkilim Bayrampaşa Özel Tip Cezaevinde geçici olarak bulunduğu süre içinde Oktay Yıldırım tarafından suçu üstlenmesi yönünde tehditler almıştır. Müvekkilim bu konuyla ilgili savcılığa ifade verdiği gibi, konuya ilişkin somut delillerini de sunmuştur. Tutuklu kaldığı süre içinde soruşturmaya yardımcı olduğu için baskıya açık hale gelmiştir. Kaçması ve delilleri karartması düşünülemez, zira beyanları delil niteliğindedir” görüşünü dile getirdi. Selçuk, Yiğit’in, “suçun görgü tanığı iken tutuklanmasının mağduriyetine neden olduğunu” ileri sürerek, serbest bırakılması talep etti.
Talebi değerlendiren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, soruşturma kapsamında bir süre önce tutuklanan Ali Yiğit’in tahliyesine karar verdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Kadrolu atama için çadır açtılar

SONRAKİ HABER

OKS skandalında yeni perde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...