19 Temmuz 2007 00:00

İzmir’de CHP’den istifa

400’e yakın CHP’li, “parti yöneticilerinin savaş çığırtkanlığı yaptığı ve partiyi militarist bir çizgiye büründürdüğü” gibi gerekçelerle partiden istifa ettiklerini açıkladı.

Paylaş

400’e yakın CHP’li, “parti yöneticilerinin savaş çığırtkanlığı yaptığı ve partiyi militarist bir çizgiye büründürdüğü” gibi gerekçelerle partiden istifa ettiklerini açıkladı.
İstifalarla ilgili Konak Life Kafe’de gerçekleştirilen basın toplantısında hazırlanan istifa metnini okuyan İl Genel Meclisi Üyesi Hüsnü Boztepe, geçmiş dönemlerde partinin binalarını bombalayıp kurşun sıkanlarla CHP Genel Başkanı’nın kol kola girmesini içlerine sindiremediklerini dile getirdi. 27 Nisan muhtırasına karşı durmak yerine onu haklı gösteren çağrışımlarda bulunmayı CHP’ye yakıştıramadıklarını dile getiren Boztepe, parti içi demokrasinin ise dikta rejimlerde bile görünmeyen baskılar nedeniyle işlemez durumda kaldığını belirtti.
Boztepe, “Toplumun değerleri üzerinden gerilim üreterek yarattığı korkularla halktan oy almayı planlayanlar, ülkede bölücülüğe de kucak açmaktadırlar. Nitekim ülkenin doğu ve güneydoğusunda varlık gösteremeyen CHP, ülkeyi kamplara ayırarak cumhuriyetin kuruluşundaki temel felsefeye de aykırı durmaktadır” diye konuştu.
Ellerinde 380 kişinin istifa dilekçesi olmasına rağmen çok sayıda partilinin CHP’den tamamen koptuğunu ve istifa etmeye dahi gerek görmediğini aktaran Boztepe, kendilerinin herhangi bir partiyi işaret etmeyeceklerini söyledi. İstifa edenlerin çoğunun bağımsızlara oy vereceğini tahmin ettiğini söyleyen Boztepe, kendisinin ise “CHP’den daha sosyal demokrat” olduğunu ileri sürdüğü AKP’ye oy vereceğini söyledi.
İstifacı CHP’liler ise Hüsnü Boztepe’nin “AKP adayına oy vereceği” yönündeki sözlerine tepki gösterdiler. CHP istifacılarından Afrikalılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Olpak, kendisinin oyunun İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel’e olduğunu belirterek, Boztepe’nin sözlerinin sadece kendini bağladığını söyledi. Olpak, istifacıların çoğunluğunun bağımsız adaylara oy vereceğini dile getirdi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

MERCEK

SONRAKİ HABER

Kale’de direnişin Selçuk’ta alın terinin umudu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...