19 Temmuz 2007 00:00

Beksa’da örnek sınıf dayanışması

Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu Beksa’da, 12 Temmuz’da 210 işçinin işten atılması üzerine geçtiğimiz pazartesi başlayan direniş sürüyor.

Paylaş

Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu Beksa’da, 12 Temmuz’da 210 işçinin işten atılması üzerine geçtiğimiz pazartesi başlayan direniş sürüyor.
Beksa işçilerini yine Sabancı Holding’e bağlı diğer iş yerlerinde çalışan işçiler de yalnız bırakmadı. Dün 16.00 vardiyası çıkışı Kentsa önünde toplanan Lastik-İş üyesi Brisa ve TEKSİF üyesi Kordsa işçileri, sloganlarla Beksa önüne yürüdüler. “Beksa işçisi yalnız değildir”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarını atan işçiler, Beksa işçileri tarafından alkışlarla karşılandı.
Fabrika önünde işçilere seslenen Lastik-İş Sendikası Kocaeli Şube Yöneticisi İsmail Kandaz, “Sermaye küreselleştikçe saldırıları artıyor. Her seferinde bizim önümüze işçi maliyetlerinin yüksek olduğu gerekçesini getiriyorlar. Tabii ki bunu kabul etmemiz mümkün değil. Bizim beklentimiz, hiçbir arkadaşımızın burnu kanamadan bu sürecin işverenle anlaşma sağlanarak tamamlanması. Anlaşma sağlanamaması durumunda Beksa işçisine her türlü desteği vereceğiz” dedi.
‘Bu saldırı bize de sıçrayacak’
TEKSİF Kocaeli Şube Başkanı Mustafa Karataş ise şunları dile getirdi: “Beksa’da bir hak gaspı var. Daha önce Kentsa bünyesinde böyle bir olay yaşanmamıştı. İşveren diyor ki; ‘Biz sizinle akit yaparız ama yeri gelir bu akdi tanımayız. Biz kâr ederiz ama sizin alın terinizin karşılığını vermeyiz’. Bu yarın bizlere de sıçrayacak. Bu saldırıya karşı tüm emek kesiminin birleşmesi gerekiyor. Bu kabul edilemez. Bu saldırıya karşı Türk-İş, DİSK demeden birleşmeliyiz.”
Çarşamba günü patronla bir görüşme yapılacağını söyleyen Birleşik Metal-İş Kocaeli Şube Başkanı Ahmet Durak, bu görüşmenin sonucuna göre izleyecekleri yolu belirleyeceklerini dile getirdi. Durak, destek erenlere teşekkür etti. (Kocaeli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EMEK GÜNLÜĞÜ

SONRAKİ HABER

Köprüler ücretsiz olacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...