19 Temmuz 2007 00:00

Hastanenin malları AKP’linin dükkanında

Sağlık Müdürlüğü’ne ait mallar, AKP il eski yöneticilerinden Mesut Duman’ın dükkanında bulundu.

Paylaş

Sağlık Müdürlüğü’ne ait mallar, AKP il eski yöneticilerinden Mesut Duman’ın dükkanında bulundu. Bir ihbarı değerlendiren polis, yaptığı baskında ele geçirdiği malzemelere el koydu. El konulanlar arasında, aile hekimliği uygulamasının başladığı sırada sağlık ocaklarından tek tek zabıtla tespit edilerek depolara kaldırılmış malzemeler de bulunuyor. Denizli Valiliği idari bir soruşturma başlatırken, konu Denizli Cumhuriyet Savcılığı’na intikal ettirildi.
Edinilen bilgiye göre AKP Denizli İl Yönetimi’nden 10 Haziran’da kendi isteği ile ayrılan Mesut Duman’ın, 2. Sanayi Sitesi’ndeki dükkanına cumartesi günü bir baskın gerçekleştirildi. Baskında Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait büro malzemeleri ile tıbbı malzemeler ele geçirildi. Operasyon, Denizli Valisi Hasan Canpolat’ın talimatı ile yapıldı.
Mesut Duman polise verdiği ifadesinde, malzemeleri eski SSK hastanesinin bahçesinde bir hurdacıdan aldığını söyledi. Bunun üzerine hastane yetkililerinin ifadesine başvuruldu. Soruşturmanın boyutları daha da derinleştirildi.
Polis, yürüttüğü operasyonda malzemelerin Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait Üçgen’deki depodan alındığını öğrendi. İddialara göre malzemeleri Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nde görevli bir şoför, devletin aracı ile Mesut Duman’ın iş yerine götürdü. Ambar Memuru Nuri Söylemezo’nun, malzemeleri bizzat İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş’ın talimatı ile verdiği ileri sürüldü. AKP’li Mesut Duman’ın, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş’ın okul arkadaşı olduğu iddia edildi.
Mallar depolara kaldırılmıştı
Bunun üzerine Denizli Valisi Hasan Canpolat’ın talimatı ile bir komisyon oluşturularak idari soruşturma sürdürüldü. Komisyon, İl Sağlık Müdürlüğü’nün Denizli’deki üç deposuna baskın düzenleyerek içerideki malların sayımını gerçekleştirdi. İddiaya göre bu sayımda pek çok malzemenin yerinde olmadığı tespit edildi.
Devlete ait malzemelerin AKP’li il eski yöneticisinin dükkanında bulunması kafaları karıştırdı. Bu malzemeler, Denizli’de aile hekimliği uygulamasının başladığı sırada sağlık ocaklarından tek tek zabıtla tespit edilerek depolara kaldırılmıştı. Bir kısmı yetiştirme yurdu öğrencileri tarafından yapılan, Devlet Malzeme Ofisi’nden alınan malzemeler, hayırseverlerin hibeleri, sağlık ocağı derneklerinin katkıları, döner sermaye gelirleri ve İl Özel İdaresi bütçesiyle satın alınıp sağlık ocaklarına tahsis edilmişti.
Müdür ifade vermedi
Denizli İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş, kendisinden konu ile ilgili ifadesinin talep edilmiş olmasına rağmen Ankara’ya gitti. Müdür Taş’ın hafta sonunda ifade vermek üzere davet edildiği belirlendi. Fakat Erdoğan Taş’ın ifade vermek için karakola gitmediği öne sürüldü. Bir seminere katılmak üzere Ankara’ya giden Müdür Erdoğan Taş’ın yerine, Vali Hasan Canpolat’a brifingi de vekili Mustafa Nalbant verdi.
Denizli Valisi Hasan Canpolat, Sağlık Müdürlüğü ile ilgili iddiaları değerlendirmeye alarak bir komisyon oluşturduklarını söyledi. Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz önderliğinde oluşturulan komisyonun idari bir soruşturma başlattığını duyuran Canpolat, “Bu soruşturma herhangi bir kişi için başlatılmış bir soruşturma değil. Öncelikli olarak durum tespiti yapılacak. Sağlık Müdürlüğü’nün malzeme depoları inceleniyor. Hurda malzemeler ile ilgili değerlendirmeler ve bilgiler derleniyor. İdari soruşturmanın sonucunda ayrıca bir soruşturmayı gerektirecek veriler tespit edilirse bunu da yaparız. Konu yargıya intikal etti. Yargı soruşturmasından gelecek sonuca göre yine sorumlular hakkında gerekli işlem yapılır. Şu anda bir şey söylemek için erken” dedi. (Denizli/DENİZLİ HABER)
ÖNCEKİ HABER

TTNET’in kampanyalarına durdurma

SONRAKİ HABER

Bakan yolsuzluğu örtüyor mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...