19 Temmuz 2007 00:00

Bin Umut projedir

TMMOB Ankara İl Koordinasyonu, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu ve Ankara Tabip Odası’nın çağrısı üzerine, İnşaat Mühendisleri Odası’nda bir araya gelen Bin Umut Ankara 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Şükrü Erbaş, EMEP, ESP, TKP ve ÖDP temsilcileri, politikalarını dile getirdi.

Paylaş

TMMOB Ankara İl Koordinasyonu, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu ve Ankara Tabip Odası’nın çağrısı üzerine, İnşaat Mühendisleri Odası’nda bir araya gelen Bin Umut Ankara 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Şükrü Erbaş, EMEP, ESP, TKP ve ÖDP temsilcileri, politikalarını dile getirdi.
EMEP teksilcisi Veli Doğan, toplumun değişik şekillerde sıkıştırılmasıyla seçime gidildiğine işaret etti. Bu sıkıştırmanın iki nedeninin olduğunu ifade eden Doğan, bunlardan birinin Kürtlerin Meclis’e girişini engellemek, ikincisinin ise devrimci ve sosyalist kesimleri engellemek olduğunu söyledi. Seçimlere işçi, emekçi ve ezilenlerin önderleriyle birlikte geniş bir birliktelik kurarak hazırlandıklarını belirten Doğan, sistem partilerinin vaatlerinin halkı kandırmaya yönelik olduğunu belirtti. Sistem partilerinin politikalarının önüne geçecek bir çalışmanın örgütlenmesi gerektiğini ifade eden Doğan, Kürt sorununun gelinen noktada çözülmeyecek bir durumunun olmadığının altını çizerek, çözülmesi için işçilerin ve emekçilerin sendika ve ekmek kavgası kadar bu işi de sahiplenmesi gerektiğini vurguladı.
TKP temsilcisi Mesut Odabaşı ise konuşmasında Türkiye’nin kapitalist ve emperyalizme tam bağımlı bir ülke olduğuna işaret etti. İşçi sınıfının gitgide daha da yoksullaştığını ifade ede eden Odabaşı, Türkiye’de son dört buçuk yılda dinci gerici kadroların hükümet ettiğini söyledi. ÖDP temsilcisi Hasan Tatar da, seçim sisteminin eşitsiz, adaletsiz olduğuna işaret etti. Seçimlere muhtıralarla bir de silahların gölgesinin düştüğünü anımsatan Tatar, ırkçı, milliyetçi ya da liberallere oy verilmesinin dayatıldığını kaydetti.
Temel sorunlardan biri
Bin Umut Ankara 1. Bölge Bağımsız Adayı Şükrü Erbaş ise şimdiye kadar sorunları yazarak ve yaşayarak çözme yoluna gittiğini belirterek, siyaseti de bu nedenle kabul ettiğini söyledi. Türkiye’nin temel sorunlarından birinin demokratikleşme sorunu olduğuna işaret eden Erbaş, Kürt sorunu odağında milliyetçi bir dalganın yükseltildiğine dikkat çekti. Türkiye’de ‘komünizm tehlikesi’nin yerini Kürt sorununa bıraktığını ifade eden Erbaş, “Kürt sorunu çözülmedikçe, demokratik yaşama yönelik adım atılabileceğine inanmıyorum” dedi. Sevginin ve barışın dilinin gerçekten tutturulması gerektiğini vurgulayan Erbaş, bu sorunları Meclis’te cesurca, özgürce Türkiye’nin gündemine sokulmak zorunda olunduğunun altını çizdi. Bin Umut Adaylarının bir projenin adayı olduğunu belirten Erbaş, bu ülkede temsili olmayanların temsilcisi olduklarını dile getirdi.
ESP’nin desteklediği Ankara Bağımsız Milletvekili Adayı Muharrem Demircioğlu ise, parlamentonun işçinin, emekçinin sorunlarının çözümü noktasında kullanılması gerektiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ABD’de obez olmamak anormal

SONRAKİ HABER

Mehmet MuhdiAslan’a destek şenliği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...