20 Temmuz 2007 00:00

Ersan artık Barcelonalı

İspanya’nın Barcelona kulübü ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Türk basketbolcu Ersan İlyasova, “Avrupa’nın en iyi kulübüne geldim” dedi.

Paylaş

İspanya’nın Barcelona kulübü ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Türk basketbolcu Ersan İlyasova, “Avrupa’nın en iyi kulübüne geldim” dedi.
Barcelona’nın resmi televizyonu Barça TV’ye demeç veren İlyasova, “Avrupa’ya gelmek benim için büyük bir fırsat. Aynı zamanda Avrupa’nın en büyük kulübüne gelme olanağı buldum. Katılacağımız tüm kupaları ve ligi kazanmak için takıma verebileceğim en büyük desteği vermeyi umuyorum” diye konuştu.
Barcelona’daki oyuncuları tanımadığını ama yüksek kalitede bir basketbol oynandığını bildiğini söyleyen İlyasova, “Genç bir takım olmamız benim için büyük bir fırsat ve bunu iyi değerlendireceğime inanıyorum” açıklamasında bulundu.
Ersan ayrıca, Barcelona’ya gelmeden önce antrenör Dusko İvanoviç ile telefonda konuştuğunu belirtip, “İvanoviç, benden ne istediğini açıkladı” dedi. Bu arada iki kez sağlık kontrolünden geçen Ersan için doktorlar, “mükemmel bir durumda” açıklamasında bulundu. Öte yandan İspanyol basını, Ersan’ı Barcelona’nın “yeni yıldızı” ve şimdilik sezonun “en iyi transferi” olarak değerlendirdi.
Basında hayalet benzetmesi
Marca gazetesi, Ersan’ın Özbek mi Türk mü olduğu ve yaşıyla ilgili tartışmaları ön plana çıkartarak, “Barça bir hayalet transfer etti” başlığını attı. 2 yıllık sözleşmeye imza atan Ersan’ın 1. sezon 1.6 milyon Avro, 2. sezon 1.7 milyon Avro alacağı belirtiliyor. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Bayan halterciler iddialı

SONRAKİ HABER

‘Mücadeleden memnunum’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...