20 Temmuz 2007 00:00

Bayan halterciler iddialı

Tayland’da 18-26 Eylül tarihlerinden yapılacak Dünya Büyük Bayanlar Halter Şampiyonası’na hazırlanan milli takımda çalışmaların dozu artıyor.

Paylaş

Tayland’da 18-26 Eylül tarihlerinden yapılacak Dünya Büyük Bayanlar Halter Şampiyonası’na hazırlanan milli takımda çalışmaların dozu artıyor.
Ankara’daki kampta toplam 9 sporcuyla şampiyonaya hazırlanan milli takımda hedef takım halinde ilk 6 içinde yer alarak olimpiyatlarda tam takım olarak mücadele edebilmek. Antrenörler Ergun Batmaz, Osman Nuri Vural ve Erkan Kayır yönetimindeki kampta, Nurcan Taylan ve Sibel Özkan (48 kilo), Seda İnce ve Aylin Daşdelen (58 kilo), Nurdan Karagöz (53 kilo), Sibel Şimşek (63 kilo), Gülden Nokta ve İsmihan Doğancı (75 kilo) Derya Açıkgöz (artı 75 kilo) çalışmalarını sürdürüyor. 3 Temmuz tarihinde başlayan çalışmaların 16 Eylül tarihine kadar süreceği bildirildi.
Antrenörlerden Ergun Batmaz, Tayland’daki Dünya şampiyonası’nın kendileri açısından çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Gerçek hedefimiz olimpiyatlar. Olimpiyatlara gidebilmek için Dünya Şampiyonası’nı sıçrama tahtası olarak görüyoruz” dedi.
Çalışmaların çok ciddi bir şekilde devam ettiğini anlatan Batmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ön prova olarak Avrupa Şampiyonası geçirdik. Avrupa Şampiyonası’ndan geldiğimizden bu yana çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Dünya Şampiyonası’nda hedefimiz ilk 6 içinde yer almak. Olimpiyatlarda tam takım halinde yarışabilmek. “
Madalya beklentisi
Ergun Batmaz, sporda kesinliğin olmadığını, ancak antrenmanlardaki bazı şeylerin kendilerine bir şeyler gösterdiğini belirterek, “Nurcan Taylan, Sibel Şimşek, Seda İnce ve Aylin Daşdelen’den madalya bekliyoruz” dedi.
Dünya Şampiyonası’nın çok zor ve büyük bir yarışma olduğuna dikkatin çeken Batmaz, “48 kiloda Nurcan Taylan’ın altın mücadelesi olacaktır. Çinli ile kıyasıya bir mücadele yapacak. En kötü ikincilik bekliyoruz. Sibel Şimşek, Seda İnce ve Aylin Daşdelen’den ikincilik veya üçüncülük bekliyoruz. Bu beklentilerimiz olursa, olimpiyatlarda tam takım mücadele ederiz” diye konuştu.
Olimpiyat Şampiyonu milli halterci Nurcan Taylan ise şampiyona ile yaptığı değerlendirmede, sakatlıkla karşılaşmadığı taktirde hedefinin ilk 3 içinde yer almak olduğunu söyledi.
Nurcan, gönlünün şampiyonluktan yana olduğunu ifade ederek, “Madalyanın rengi ne olursa olsun. Gönlümden şampiyonluk geçiyor. Önemli olan ülkeme yakışan bir sporcu olmak. Hedefim Dünya Şampiyonası’nda ilk 3 içinde yer almak” diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

G.Antepspor ilk maçında 3-0 galip

SONRAKİ HABER

Ersan artık Barcelonalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...