20 Temmuz 2007 00:00

Başkanlar Kurulu’nda kararlılık çıktı

Haber-İş Başkanlar Kurulu toplanarak toplusözleşme görüşmelerinde gelinen süreci değerlendirdi.

Paylaş

Haber-İş Başkanlar Kurulu toplanarak toplusözleşme görüşmelerinde gelinen süreci değerlendirdi.
Genel merkezde 18 Temmuz’da yapılan Başkanlar Kurulu’nda kazanılmış hakların korunması ve geliştirilmesi için verilen tekliflerden geri adım atılmayacağı, gerekirse her türlü eylem ve etkinliğin yapılacağı açıklandı. Sonuç bildirgesinde, işverenin hâlâ bir ücret teklifi sunmadığı ve 25 Temmuz’da paket bir teklif vereceği duyuruldu.
Kapsamdışı!
İşverenin kapsam dışında kalacaklarla ilgili teklifinde sendikanın etki alanının daraltılmaya, gücünün ortadan kaldırılmaya, ardından da sendikayı yok etmeye yönelik teklifinin kabul edilemez olduğunun belirtildiği sonuç bildirgesinde, deneme süresinin uzatılmak istendiği, bu isteğin kısa süreli işçi alımının yolunu açacağı ve tazminatsız ve güvencesiz atılmalarına neden olacağı için kabul edilmez olduğu ifade edildi.
“Çalışma süreleriyle ilgili olarak verilen teklifte Telekom yönetiminin de fedakarlıkta bulunmasını ve makul bir ücret ödemesini beklemek en doğal hakkımızdır. Bunun dışında işveren tek taraflı olarak çalışma saatlerinde düzenleme yapılmasını sağlayacak esnek çalışma ve denkleştirme gibi usullerin kabul edilemez olduğunu, pazar gününün hafta tatili olmaktan çıkarılamayacağını herkes anlamalıdır” denilen sonuç bildirgesinde, sendikanın 30’ar günlük dilimler halinde 4 ikramiye talep ettiği vurgulandı.
Ücret teklifi verilmedi
Sonuç bildirgesinde, Sosyal Güvenlik Kanunu’nun yürürlük tarihinin 1 Ocak 2008’e ertelendiği için mevcut uygulamanın devam etmesi, kanuni düzenlemeye bağlı olarak prim ödemeleri yönünden emekli sandığına tabi olan üyelerin mağdur olmasının önüne geçilmesine yönelik teklifin kabul edilmesi istendi.
Ücretler konusunda işverenin hâlâ bir teklif vermediğinin belirtildiği bildirgede, ücret konularının 25 Temmuz’da görüşüleceğini söylendi.
‘Eylemden kaçmayız’
Sonuç bildirgesinde şu ifadelere yer verildi; “Haber-İş Sendikası olarak daha önce de söylediğimiz gibi amacımız kazanılmış haklarımızı korumak, günün şartlarına göre geliştirmektir. Toplusözleşmenin barış içinde masa başında bitirilmesi en büyük temennimizdir. Üreterek kazandırdığımızdan hakkımıza düşeni istemekteyiz. Ancak, toplusözleşme görüşmelerinde üyelerimizin kazanılmış haklarının ellerinden alınmasına yönelik bir tutum içinde olunduğu takdirde kanunun bize tanıdığı her türlü yetki ve eylemliliği de sonuna kadar kullanmaktan çekinmeyeceğimiz bilinmelidir. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

ÖZGÜRCE

SONRAKİ HABER

Kiraz üreticisi öfkeli!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...