20 Temmuz 2007 00:00

Bin Umuda hukukçu desteği

İzmirli hukukçular yaptıkları basın açıklaması ile 22 Temmuz seçimlerinde emek, barış, demokrasi güçlerinin Bin Umut Adaylarını destekleyeceklerini bildirdiler.

Paylaş

İzmirli hukukçular yaptıkları basın açıklaması ile 22 Temmuz seçimlerinde emek, barış, demokrasi güçlerinin Bin Umut Adaylarını destekleyeceklerini bildirdiler.
İzmir Adliyesi girişinde yapılan basın açıklamasına katılan hukukçular adına konuşan Av. Zülküf Şahin, Bin Umut Adaylarının seçim bildirgesinde 12 Eylül darbesiyle oluşturulan Anayasa ve yasaların demokratik hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkeleri çerçevesinde yeniden düzenlenmesinin, yargının siyasallaştırılması ve çeteleşme organizasyonları karşısında etkisizleştirilmesine karşı mücadelenin yer aldığını belirtti. Yargı bağımsızlığının sağlanması ve yargının yönetsel işleyişinin tüm yargı bileşenlerinin katılımı ile gerçekleştirilmesini savunmanın da bildirge içinde olduğunu söyleyen Şahin, “İzmirli hukukçular olarak İzmir ilimizin bağımsız milletvekili adayları olan 1. Bölge’de Abdullah Levent Tüzel’in ve 2. Bölge’de Mehmet Muhdi Aslan’ın seçilmesi için desteklerimizi açıklıyoruz” dedi. Basın açıklamasında konuşan İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel, avukatlara destekleri için teşekkür ederek, siyasi iktidarın en çok müdahale ettiği kurumlardan birinin yargı kurumu olduğunu belirtti. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Abdullah Gül, Sezer’e isyan etti

SONRAKİ HABER

İzmir’de Bin Umuda büyük destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...