20 Temmuz 2007 00:00

Oyumuz bağımsız adaylara

Aleviler yıllardır bu ülkede Atatürkçü olmuşlardır. Lakin Atatürkçü bir kimliğe sahip olmamız bile bize kendi kimliğimizi yaşatmaya yetmemiştir.

Paylaş

Aleviler yıllardır bu ülkede Atatürkçü olmuşlardır. Lakin Atatürkçü bir kimliğe sahip olmamız bile bize kendi kimliğimizi yaşatmaya yetmemiştir.
Ne ben ne de çocuğum cem olayını bilmeyiz. Demden hiç anlamayız. Musaib’i bir terbiye öğretilmedi. Musaib kardeşlerimiz yoktur. Cem kurbanlarını kesme örf adetlerini hiç yaşamadık. Kısacası yaşadığım sürede Alevi olduğumu toplumun her alanında saklamak zorunda kaldım. Okulda, kahvede, şantiyede, çarşıda, pazarda ve hatta yıllarca alışveriş yaptığım bakkalda fırında, manavda, bile Alevi olduğumu saklamak zorunda kaldım. Okulda evvelden ben zorunlu din dersi gördüm şimdi oğlum kızım zorunlu din dersi görüyor.
Seferberlikte benim ailem 8 tane şehit vermiş. Müfrezenin kanadından götürdüğü hiç kimse geri dönmemiş. Bu sekiz kişinin sekizi de savaşta şehit düşmüş. Dedelerim ninelerim öksüz büyümüşler.
Gelelim bugüne; Maraş, Malatya, Sivas, Çorum katliamlarında iktidar olanlar bugün Alevi oylarıyla Meclis’e gidiyorlar. Öbür tarafta Türk milliyetçiliği yapan Alevi dedeleri seçim arifesinde Kürt Alevilerinin aslında Türk olduğunu iddia ediyorlar. Zaten “Aleviler hazır lokmadır” düşüncesi ile Türkiye’de bu düzenin böyle devam etmesini istiyor. Her düzen partisi Alevilerden kendine bir pay çıkarmak istiyor.
İşte o nedenden dolayı da emekten yana, ezilenden yana, insan hak ve özgürlüklerinden yana bağımsız adaylara oyumuzu vermeliyiz. Neden? Çünkü bugüne kadar sürüye sayıldık. Seçimlerden sonra yiyeceğimiz tokat; elinden cam bardak düşürüp kıran ve annesinden tokat yiyen çocuğun, masumiyeti kadar anlamsız olur. Bu tokadı yemeden kim olduğumuzu tanımalıyız.
Doğan Şen (Doğanşehir/MALATYA)
ÖNCEKİ HABER

EMEP’liler umut veriyor

SONRAKİ HABER

GÜNCEL

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...