20 Temmuz 2007 00:00

Kadınlar serbest erkekler tutuklu!

Haklar ve Özgürlükler Cephesi (HÖC) üyelerinin, seçimleri protesto etmek için yaptığı yürüyüşte gözaltına alınan 159 kişiden, kadınlar ve çocuklar serbest bırakıldı. Erkekler ise tutuklandı.

Paylaş

Haklar ve Özgürlükler Cephesi (HÖC) üyelerinin, seçimleri protesto etmek için yaptığı yürüyüşte gözaltına alınan 159 kişiden, kadınlar ve çocuklar serbest bırakıldı. Erkekler ise tutuklandı. Gözaltına alınanların 27’si 18 yaşın altında, 43’ü kadın, 87’si ise erkekti.
Tutuklananlar “polise mukavemet” ve “devlet malına zarar” suçlamalarıyla mahkemeye sevk edildiler. 11. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan HÖC’lüler “eylemin yasal olduğu, polisin sert müdahalesiyle karşılaştıkları” yönünde ifade verdiler. Ancak hakim, 87 kişinin tutuklanmasına karar verdi.
Avukatlar, hakimin, kendilerine “Ya hepsini tutuklamak zorundayım, ya da hepsini serbest bırakmak zorundayım. Böyle bir dönemde, serbest bırakamayacağım için siz itirazınızı yazın” dediğini söylediler.
Öte yandan, TAYAD tarafından yapılan açıklamada 87 kişinin tutuklanması kınandı. TAYAD açıklamasında, bolca vaatlerde bulunan siyasilerin böyle anlarda gerçek yüzünün ortaya çıktığı ifade edildi. Demokratik Haklar Platformu tarafından yapılan yazılı açıklamada da gözaltılar ve tutuklamalar protesto edildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Irak’a gönderilen ilaçlar bozuk çıktı

SONRAKİ HABER

ARA SIRA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa