20 Temmuz 2007 00:00

Irak’a gönderilen ilaçlar bozuk çıktı

Irak’a ihraç edilen ilaçların bozuk çıktığı iddiası üzerine Irak’ın Türkiye’ye nota vermesi iki ülke arasında bu kez de küçük çaplı “ilaç krizi” yarattı.

Paylaş

Irak’a ihraç edilen ilaçların bozuk çıktığı iddiası üzerine Irak’ın Türkiye’ye nota vermesi iki ülke arasında bu kez de küçük çaplı “ilaç krizi” yarattı. Irak’ın Ankara Büyükelçiliği aracılığıyla ilettiği notada, Türkiye’nin gönderdiği ilaçların bozuk çıkması nedeniyle bir Irak heyetinin Türkiye’ye gelerek görüşmelerde bulunacağı belirtildi. Türkiye’nin Irak’a ihraç ettiği ilaçların bozuk çıktığı iddiasının ardından Irak Sağlık Bakanlığı’nda üst düzey görevli dört kişi, 20-23 Temmuz tarihleri arasında Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak.
ANKA’nın ele geçirdiği belgelere göre, Dışişleri Bakanlığı Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı’na bir yazı göndererek Irak heyetinin yapacağı ziyarete ilişkin bilgi verdi. Gönderilen resmi yazıda, “Irak’ın Ankara Büyükelçiliği’nden alınan bir notada; Irak Sağlık ve Dışişleri Bakanlıklarına mensup bir heyetin, Irak’a ithal edilen gıda ve ilaçlar arasında bozuk ürünlerin de bulunmasından kaynaklanan sorunlar hakkında görüşmelerde bulunmak üzere 20-23 Temmuz 2007 tarihlerinde ülkemizi ziyaret etmek istediği bildirilmektedir”denildi. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül adına Genel Müdür Yardımcısı Büyükelçi Murat Özçelik’in Sağlık Bakanlığı’na gönderdiği yazının ardından, Sağlık Bakanlığı da İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü’ne bir yazı göndererek konuya ilişkin bilgileri aktardı.
Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Murat Özden imzası ile İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda şöyle denildi: “Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan ve bir örneği ilişikte sunulan yazıda, Irak’ın Ankara Büyükelçiliği’nin notasına atfen, Irak Sağlık ve Dışişleri Bakanlıklarına mensup bir heyetin, Irak’a ithal edilen gıda ve ilaçlar arasında bozuk ürünlerin de bulunmasından kaynaklı sorunlar hakkında görüşmelerde bulunmak üzere 20-23 Temmuz tarihlerinde ülkemizi ziyaret etmek istedikleri bildirilmektedir. Yazıda devamla, söz konusu notada, ziyaretin amacının soruna ilişkin olarak Irak’a komşu ülkelerin tecrübelerini öğrenmek, teftiş mekanizmalarını tanımak ve komşu ülkeleri Irak’a ihraç edilen gıda ve ilaçların sağlıklı olduğunu teyit etmeye çağırmak olduğu belirtilmektedir.” (Ankara/ANKA)
Yasemin Güneri
ÖNCEKİ HABER

OKS’den sonra ÖSS’de skandal

SONRAKİ HABER

Kadınlar serbest erkekler tutuklu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...