07 Ocak 2008 00:00

Hülya Avşar TMSF’ye çalışacak

Hülya Avşar ile TMSF’nin el koyduğu şirketlerden biri Türk Filmi A.Ş. arasındaki anlaşmazlık, ilginç bir şekilde çözümlendi. Türk Filmi A.Ş. ile arasındaki sözleşmeye dayanarak Hülya Avşar’ın tüm malvarlığına ihtiyati tedbir koyan TMSF, sanatçının bir yıllık gelirinin tümüne el koyacak

Paylaş

Hülya Avşar ile TMSF’nin el koyduğu şirketlerden biri Türk Filmi A.Ş. arasındaki anlaşmazlık, ilginç bir şekilde çözümlendi. Türk Filmi A.Ş. ile arasındaki sözleşmeye dayanarak Hülya Avşar’ın tüm malvarlığına ihtiyati tedbir koyan TMSF, sanatçının bir yıllık gelirinin tümüne el koyacak.
Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu’nun ortaya çıkardığı gelişmeye göre, Türk Filmi A.Ş. ile Hülya Avşar arasındaki sözleşme şunları gerektiriyordu:
Avşar, şirketin iki yıl içinde çekeceği iki filminde oynayacak. Şirket, Avşar’a iki film için 300 bin doları peşin ödeyecek. Taraflar, sözleşme edimlerini yerine getirmezse 500 bin dolar tazminat ödeyecek.
Türk Filmi A.Ş., iki yıl içinde sözleşmenin bitimine birkaç gün kala ‘Çekimlere başlayacağız’ şeklindeki ihtarnamenin dışında hiçbir şey yapmadı. Sonra şirkete TMSF el koydu. O dönemde Avşar, 300 bin doları iade etmediği için TMSF işin peşine düştü. TMSF avukatları, Avşar’ın sadece tapularına, bankadaki parasına değil tüm malvarlığına haciz koydurdu. Avşar, kanser hastası olan annesi Emral Avşar’ın bile tedavisini yaptıramaz noktaya geldi.
Hülya Avşar’ın sohbet programı yaptığı TürkMax’la yıllık 1.5 milyon YTL’ye anlaştığını hatırlatan Eyüboğlu, böylece Avşar’ın TürkMax’ten aldığı parayı olduğu gibi TMSF’ye vereceğini belirtti. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Umut: Gollerim devam edecek

SONRAKİ HABER

Metin Göktepe’yi anıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...