08 Ocak 2008 00:00

İlk yarının lideri Galatasaray

Basketbol Ligi’nde sezonunun ilk yarısı tamamlanırken, Galatasaray 27 puan ve averajla ilk sırada yer aldı.

Paylaş

Basketbol Ligi’nde sezonunun ilk yarısı tamamlanırken, Galatasaray 27 puan ve averajla ilk sırada yer aldı.
Sarı-kırmızılılar, ilk devrenin son maçında şampiyonluğun güçlü adaylarından Efes Pilsen karşısında salondan 72-59’luk skorla mağlup ayrıldı.
Ligde 27 puan ve averajla ikinci sırada kalan Beşiktaş ise küme düşme hattında yer alan ekiplerden Casa TED Ankara Kolejliler karşısında zorlansa da mücadeleden 79-78 galip ayrılarak, şampiyonluk yolunda bir engeli daha aşmış oldu.
İlk yarıda 26 puan ve averajla puan cetvelinde 3. durumda bulunan Fenerbahçe Ülker, Konya deplasmanında Selçuk Üniversitesi önünde zor anlar yaşasa da rakibine 76-69 üstünlük sağlamayı başardı.
Son haftalarda kötü bir performans ortaya koyan Türk Telekom, ligin zayıf ekiplerinden TTNet Beykoz’u 104-88 yenerek, biraz olsun rahatladı. Başkent ekibi, bu galibiyetle ligde 26 puan ve averajla 4. sırada yer aldı.
Efes Pilsen, son haftaların formda takımı Galatasaray’ı 72-59 yenerek ligin ilk yarısını 26 puan ve averajla 5. sırada tamamladı.
Oyak Renault, Casa TED Ankara Kolejliler ve TTNet Beykoz 19 puan ve averajla, Darüşşafaka da 17 puanla ligin ilk yarısında puan cetvelinin son 4 sırasını oluşturdu.
Sezon başında alınan karar gereği lige ara verilmezken, ikinci devre maçları 11 Ocak Cuma günü oynanacak 16. hafta karşılaşmalarıyla devam edecek.
16. hafta maçlarının programı:
Oyak Renault-Fenerbahçe Ülker
Antalya B.Belediye-Darüşşafaka
Selçuk Üniversitesi-Beykoz
B.Banvit-Galatasaray
Beşiktaş-Türk Telekom
Efes Pilsen-Kepez Belediye
Alpella-Mersin B.Belediye
Casa TED Kolejliler-P.Karşıyaka
Avrupa sınavları
Bu arada basketbolda Avrupa kupalarındaki mücadele de sürüyor. ULEB Kupası’nda (B) Grubu’nda yenilgisiz lider durumda bulunan Beşiktaş, bugün grubun 8. hafta maçında Sırbistan’ın FMP Zeleznik takımını konuk edecek.
BJK Akatlar Arena’da oynanacak olan karşılaşma saat 19.30’da başlayacak. ULEB Kupası’nda yenilgisiz 2 takımdan biri olan Beşiktaş, kupaya verilen 21 günlük aranın ardından, bugünkü karşılaşmayı da kazanarak yenilgisiz liderliğini sürdürmeyi hedefliyor. Zeleznik ise geride kalan 7 haftada 2 galibiyet, 5 mağlubiyetle grubun 5. sırasında yer alıyor. Siyah-beyazlılar, grup maçlarının 3. haftasında FMP Zeleznik ile deplasmanda oynadığı karşılaşmayı 78-77 kazanmıştı.
B.Banvit, Mavpy’yi ağırlıyor
Bu arada FIBA Euro Cup’ta Türkiye’yi temsil eden Banvitspor, bugün Ukrayna temsilcisi Cherkaski Mavpy ile sahasında karşılaşacak. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Kupada 3. hafta heyecanı

SONRAKİ HABER

GERÇEĞİN GÖZÜYLE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa