08 Ocak 2008 00:00

Cumhurbaşkanı Gül ABD’de

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanı Bush’un davetlisi olarak Washington’da. Özel uçak “ANA” ile önceki gece saat 22.15’te ...

Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanı Bush’un davetlisi olarak Washington’da. Özel uçak “ANA” ile önceki gece saat 22.15’te ABD’ye hareket eden Gül’e, eşi Hayrünnisa Gül, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ve eşi, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ve eşi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Genelkurmay Başkanlığı İstihbarat Daire Başkanı Tuğamiral Alaaddin Sevim eşlik etti.
Washington’a hareketinden önce açıklama yapan Gül, güvenlik ve savunma ekseninde gelişen iki ülke ilişkilerinin, son dönemde yeni boyutlar kazandığını söyledi. Gül, bu sabah ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ı otelindeki kahvaltıda kabul edecek, ardından Başkan Yardımcısı Dick Cheney ile Beyaz Saray’da bir araya gelecek. Gül daha sonra Başkan Bush ile Beyaz Saray’da görüşecek. İki liderin basına ortak hitap etmelerinin ardından Bush, Cumhurbaşkanı Gül onuruna bir öğle yemeği verecek.
Cumhurbaşkanı Gül, bunun ardından Türk basınıyla bir araya geldikten sonra Woodrow Wilson Merkezi adlı düşünce kuruluşunda bir konuşma yapacak ve Amerikalı kanaat önderleriyle düzenlenecek akşam yemeğine katılacak. Gül, çarşamba sabahı The Washington Post gazetesinin yayın kurulu üyeleriyle görüştükten sonra otelinde ABD Savunma Bakanı Gates’i kabul edecek.
Cumhurbaşkanı Gül, ardından Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği’nde ABD’deki Türk toplumunun temsilcilerini kabul ettikten sonra, Türk-Amerikan Konseyi (ATC) tarafından iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla onuruna verilecek öğle yemeğine katılacak.
Daha sonra New York’a geçecek olan Cumhurbaşkanı Gül, burada BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon ile akşam yemeğinde bir araya gelecek. Gül, Perşembe New York’ta sırasıyla uluslararası yatırımcılarla kahvaltıda görüşecek, CNN televizyonuna mülakat verecek, Dış İlişkiler Konseyi (CFR) adlı düşünce kuruluşunda bir konuşma yapacak ve Yahudi kuruluşlarının temsilcilerini, Ahıska Türkleri heyetini ve Türk dernekleri temsilcilerini ayrı ayrı kabul edecek. Gül, cuma günü de kahvaltıda çeşitli dergi editörleriyle bir araya gelecek. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

DP’de Soylu dönemi

SONRAKİ HABER

Şahin: 301 bu hafta Meclis’e gelecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...