10 Ocak 2008 00:00

Doktor askere gidince, doktorsuz kaldılar!

Nüfusu 50 bini bulan Mardin’in Savur ilçesindeki devlet hastanesinde uzman doktor bulunmuyor.

Paylaş

Nüfusu 50 bini bulan Mardin’in Savur ilçesindeki devlet hastanesinde uzman doktor bulunmuyor. İlçenin tek uzman doktorunun askerde oluşu nedeniyle yaşanan boşluğa rağmen hastanede uzman doktor kaydı göründüğü için yeni bir uzman doktor atanmıyor. Savurlular, hastanenin sağlık sorunlarını gidermekte zorlanması nedeniyle büyük bir sıkıntı yaşıyor. İlçede uzman doktor olmamasından ötürü hastalar Mardin Devlet Hastanesi’ne giderek, tedavilerini yaptırmak zorunda kalıyor.
Hastalar tepkili: Bize sıradan yaklaşılıyor
Şeker hastası Bayram Ceylan adlı vatandaş, ilçeye en kısa sürede uzman doktor gönderilmesini isteyerek, “Geçen gün fenalaştım. Burada uzman doktor olmadığı için acilen beni Mardin Devlet Hastanesi’ne kaldırdılar. Bizi sıradan görüyorlar. Kocaman ilçede uzman doktor yok. Burada ilaç bile yazamıyorlar. Buradan çağrıda bulunuyoruz; bize uzman doktor gönderilsin” dedi.
Hastaneye gelen doktorların tayinlerini ilçeden aldıklarını dile getiren hastalardan Hasan Filiz, tepkisi şöyle dile getirdi: “Buraya geliyoruz, bizi Mardin’e sevk ediyorlar. Mağdur oluyoruz. Bir ilaç yazmak için Mardin Devlet Hastanesi’ne sevk ediliyoruz. Burada yaşadıklarımız başka hiçbir yerde yaşanmıyor.”
Başhekim: Sıkıntı yaşamıyoruz
Sorunun Sağlık Bakanlığı’ndan kaynaklanmadığını ileri süren Savur Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Adem Yavuz, bakanlığın hastaneye büyük destekleri olduğunu ve bu destek sayesinde hastanenin ayakta kaldığını belirtti. Gelen hastalar için zorluk çekmediklerini ifade eden Yavuz, sadece diyabet ve kronik hastaların yatışını yapamadıklarını, onun dışındaki hastaların her şeyiyle ilgilendiklerini söyledi. Hastalara ilaç yazamadıklarını da dile getiren Yavuz, ilgilendikleri hastaların ayaküstü tedavi edilecek hastalar olduğunu savundu. Yavuz, doktorların ilçenin koşullarından dolayı kalmak istemediğini ifade ederek, hastaneye önceden atanan doktorların mecburi hizmetlerini doldurup tayinlerini aldıklarını söyledi. Sistemde uzman doktor kaydı bulunduğu için hastaneye yeni bir uzman doktorun atanamayacağını kaydeden Yavuz, “Yeni uzman doktor ataması yapılmayacak. Kaydı bulunan uzman doktor şu an askerde. Gelene kadar bu durum böyle” dedi.(Mardin/DİHA)
Mehmet Mekin Yıkın
ÖNCEKİ HABER

CHP’den Kürtçe açılımı!

SONRAKİ HABER

Dinleyin bizi sesimizi duyun artık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...