10 Ocak 2008 00:00

Yazar Tekin’den Erdoğan’a mektup

Araştırmacı-Yazar Uluslararası PEN Üyesi Gülçiçek Günel Tekin, sınır ötesi operasyonların durdurulması talebiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı.

Paylaş

Araştırmacı-Yazar Uluslararası PEN Üyesi Gülçiçek Günel Tekin, sınır ötesi operasyonların durdurulması talebiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup yazdı.
PEN Üyesi Gülçiçek Günel Tekin, İHD İzmir Şube binasında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a göndermek amacıyla yazdığı mektubu okudu. Toplantıya İHD, DTP, EMEP, SDP, Eğitim Sen, ÇHD, İzmir 78’liler Derneği temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda aydın, yazar ve sendikacı katıldı. Tekin mektupta, Kürt sorununun cumhuriyet tarihi boyunca baskı ve şiddet yoluyla çözülmek istendiğini belirterek, “Köyler yakıldı. Faili meçhul cinayetler işlendi. İnsanlar cezaevlerinde işkencelerden geçirildi. Sayısız sınır ötesi ve sınır içi operasyon düzenlendi. Ancak Kürt sorunu çözülemedi” dedi. AKP Hükümeti’nin de sorunu Türk Silahlı Kuvvetleri’ne havale ettiğine dikkat çeken Tekin, mektubunda barış için gerekli girişimlerin derhal başlatılarak ölümlerin önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti. (İzmir/EVRENSEL)
Yüreğimin bir parçası Türk, bir parçası Kürt
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “Sayın Erdoğan, barış için bir şans verin” diye seslenen Tekin’in mektubunda şu ifadeler yer alıyor: “Sayın Başbakanım, siz de bilirsiniz ki adaletin olmadığı yerde isyan olur! Ben size, Şeyh Sait İsyanı ve Dersim olayları başta olmak üzere, 28 Kürt isyanını ve bu isyanlar bastırılırken halka uygulanan vahşet ve zulümleri burada anlatmayacağım. Hangisine yanalım Sayın Başbakanım! Eşim, İzmir-Ödemişli Türk, ben ise Batman-Kozluklu Kürdüm. Yüreğimin bir parçası Türk, bir parçası Kürt. Her iki tarafı da yaralı, her iki tarafı da kanıyor. Her gelen cenaze, bin yıldır birlikte dostça, kardeşçe yaşayan iki halkı birbirine düşman ediyor. İki halk arasındaki kin ve nefret gün geçtikçe derinleşiyor. Kan üzerinden siyaset yapanlar ve beslenenler, Kürt halkına karşı linç kampanyalarını geliştiriyor. Kışkırtılan ve kutsallaştırılan ırkçılık, milliyetçilik almış başını gidiyor. Türk ve Kürt halkının ortak geleceği için bundan daha tehlikeli, daha çılgınca bir şey olabilir mi? Hepimiz için hayati önemdeki Kürt sorununun adil ve demokratik çözümü için, öncelikle silahların susması, sağduyunun hakim kılınması ve saygınlığı herkesçe kabul gören demokrat-aydın kişilerin (akil insanların) devreye girmesine ne dersiniz Sayın Başbakanım? İngiltere, Fransa, İspanya, İtalya gibi onlarca ülke, kendi benzer sorununu demokratik ve barışçıl bir şekilde çözebildi, biz neden başarmayalım?”
ÖNCEKİ HABER

Muharrem iftarına tepki artıyor

SONRAKİ HABER

JİN û JîN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...