12 Ocak 2008 00:00

İkinci yarı başlıyor

İkinci yarının ilk haftasında bugün G.Saray Ç.Rizespor, Beşiktaş ise Konyaspor deplasmanında mücadele edecek

Paylaş

Süper Lig’de 2007-2008 sezonunun ikinci yarısı bugün oynanacak 4 karşılaşmayla başlayacak.
İlk yarıyı 36 puanla 3. sırada tamamlayan Galatasaray, 21 puanla 11. sırada bulunan Ç.Rizespor ile deplasmanda karşılaşacak. Sarı-kırmızılı ekip bu zorlu deplasmanı kayıpsız geçerek üst sıralardaki yerini korumak isterken Ç.Rizespor da karşılaşmadan 3 puanla ayrılarak biraz daha rahat bir konuma yükselmek amacında.
Galatasaray’da sakatlıkları süren Lincoln ve Linderoth, Ç.Rizespor karşısında forma giyemeyecek.
26. buluşma
Galatasaray ile Ç.Rizespor, ligde bugün 26. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 25 lig maçından 20’sini Galatasaray, 4’ünü Ç.Rizespor kazanırken, taraflar 1 maçta da eşitliği bozamadı. Sarı-kırmızılı ekibin toplam 61 golüne, yeşil-mavililer 20 golle karşılık verebildi.
İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan ve sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle seyircisiz oynanan maçı Galatasaray 4-0 kazanmıştı.
Rize’deki maçlar
Galatasaray ile Çaykur Rizespor, ligde şimdiye dek Rize’de 12 kez karşılaşırken, bu maçlardan 9’unu Galatasaray, 3’ünü ise Ç.Rizespor kazandı.
Rize’de Galatasaray’ın toplam 25 golüne, Çaykur Rizespor 11 golle karşılık verdi. İki takım arasında geçen sezon Rize’de yapılan maçı ev sahibi ekip 2-1 kazanmış ve kendi evinde 1986-87 sezonunun ardından Galatasaray karşısında ilk galibiyetini almıştı.
Beşiktaş Konya’da
34 puanla 4. sırada yer alan Beşiktaş da deplasmanda, 25 puanla 6. sırada bulunan Konyaspor ile kozlarını paylaşacak. Karşılaşmada, Beşiktaş zirve, Konyaspor da ilk 5 iddiasını güçlendirmek için galibiyet arayacak.
Beşiktaş’ta sakatlıkları süren Mehmet Yozgatlı, Ricardinho, Mehmet Sedef, Serdar Kurtuluş ve Gökhan Zan bugünkü karşılaşmada forma giyemeyecek.
Ertuğrul Sağlam maç kadrosuna PAF takımı oyuncularından Bülent Uzun ve Ethem Yılmaz’ı da aldı.
20. kez karşı karşıya
Beşiktaş ile Konyaspor, bugün ligde 20. kez karşı karşıya gelecek. İki takam arasında bugüne kadar oynanan 19 maçtan 12’sini Beşiktaş, 2’sini ise Konyaspor kazandı. 5 maçta taraflar eşitliği bozamadı. Lig maçlarında Beşiktaş’ın toplam 41 golüne, Konyaspor 15 golle karşılık verebildi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan maçı Beşiktaş 1-0 kazanmıştı.
Konya bilançosu
Beşiktaş ile Konyaspor arasında şimdiye dek Konya’da yapılan 9 maçtan 4’ünü Beşiktaş kazanırken, 4 maç berabere sonuçlandı, 1 maçı da ev sahibi ekip kazandı. Konyaspor, kendi sahasında Beşiktaş karşısında ligdeki tek galibiyetini, geçen sezonun ikinci yarısında 2-1’lik sonuçla aldı. Konya’da Beşiktaş 17, ev sahibi ekip ise 10 gol attı.
Süper Lig’de 18. haftanın programı şöyle:
Bugün:
13.30 OFTAŞ Spor-G.Birliği
13.30 Kasımpaşa-G.Antepspor
15.00 Konyaspor-Beşiktaş
19.00 Ç.Rizespor-Galatasaray
Yarın:
13.30 Bursaspor-Denizlispor
13.30 Ankaragücü-Ankaraspor
13.30 V.Manisaspor-Kayserispor
15.00 Sivasspor-Trabzonspor
19.00 Fenerbahçe-İstanbul B.Bld.
(SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Efes ve F.Bahçe Ülker yerlerini korudu

SONRAKİ HABER

Ali Kırca reklamın önüne geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...