12 Ocak 2008 00:00

Efes ve F.Bahçe Ülker yerlerini korudu

Basketbol ULEB Avrupa Ligi’nde mücadele eden Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker, 11. hafta maçlarını galibiyetle kapadı.

Paylaş

Basketbol ULEB Avrupa Ligi’nde mücadele eden Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker, 11. hafta maçlarını galibiyetle kapadı.
Ligde (B) Grubu’nda yer alan Efes Pilsen deplasmanda Fransız ekibi Le Mans Sarthe’ı uzatmaya giden maçta 91-84 yenerek 7. galibiyetini alırken, (C) Grubu’nda bulunan Fenerbahçe Ülker de sahasında yine bir Fransız ekibi olan Chorale Roanne’yi 81-68 yenerek 6. galibiyetine imza attı.
Bu sonuçların ardından Efes Pilsen, (B) Grubu’nda 18, Fenerbahçe Ülker de (C) Grubu’nda 17 puanla yine 4. sırada yer aldı.
Deplasman takımlarının oldukça başarılı göründükleri ve 12 maçtan 7’sini kazandıkları 11. hafta mücadeleleri sonunda, (A) Grubu’nda Rusya’nın CSKA Moskova ve (B) Grubu’nda Litvanya’nın Rytas Vilnius takımları 20’şer puanla, (C) Grubu’nda da Yunanistan’ın Panathinaikos takımı 21 puanla liderliklerini korudular.
Ligde geçen hafta olduğu gibi ‘’en değerli oyuncu’’ (MVP) unvanı, yine bir Efes Pilsenli oyuncunun oldu. Lacivert-beyazlı ekibin 30 yaşında ve 2.18 metre boyundaki ABD’li pivotu Loren Woods, Le Mans Sarthe maçında 36 dakika sahada kalırken, 16 sayı, 18 ribaunt, 2 asist, 2 top çalma ve 1 blokla oynayarak 35 puan topladı ve haftanın MVP’si olmaya hak kazandı.
Ligin genel MVP klasmanında, Fransa’nın Chorale Roanne Basket takımının ABD’li forveti Marc Salyers ilk sırada yer alıyor. Salyers ayrıca, toplam 246 ve maç başına 22.36 ortalamayla sayı krallığı listesinin de yine zirvesinde bulunuyor.
Fenerbahçe Ülker’in milli forveti Mirsad Türkcan ise toplam ribaunt kategorisinde 97 ve maç başına 9.7, savunma ribaundunda ise toplam 68 ve 6.8 ortalamayla ilk sıralardaki yerlerini bu hafta da kaptırmadı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Dunga’ 2007’nin en iyisi

SONRAKİ HABER

İkinci yarı başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...