12 Ocak 2008 00:00

İşçi ve emekçiler alanlara çıkıyor

İşçi ve emekçiler, başta Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası olmak üzere, özelleştirmelere ve hükümetin diğer saldırılarına karşı alanlara çıkacak.

Paylaş

İşçi ve emekçiler, başta Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası olmak üzere, özelleştirmelere ve hükümetin diğer saldırılarına karşı alanlara çıkacak. Emekçiler mitingler, iş bırakmalar, basın açıklamaları ve yürüyüşlerle seslerini duyuracaklar.
Bitlis TEKEL işçileri 12 Ocak, Samsun TEKEL işçileri ise 20 Ocak’ta mitingler düzenleyerek sigara fabrikalarının özelleştirilmesini protesto edecek.
Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu bileşenleri, 13 Ocak’ta SSGSS’ye karşı Altyol’da toplanarak Kadıköy İskelesi’ne yürüyecekler.
TTB, TMMOB, DİSK, KESK ve Diş Hekimleri Odası ise 15 Ocak’ta iki gün sürecek olan Ankara yürüyüşü gerçekleştirecek. Bursa ve Eskişehir’de kitlesel basın açıklamalarının yapılacağı, Gebze ve Kocaeli’nde direnişte olan işçilere ziyaretlerin de gerçekleştirileceği yürüyüş, 17 Ocak’ta Ankara’da yapılacak büyük mitingin ardından TBMM önündeki basın açıklamasıyla noktalanacak.
15 Ocak’ta Kamu-Sen, GSS ve kamu çalışanlarının maaş artışlarına karşı 1 saat iş bırakacak, Türk-İş’e bağlı şubeler ise GSS’ye karşı tüm illerde basın açıklamaları ve yürüyüşler gerçekleştirecek.
Üretici-işçi birlikte
Özelleştirme kapsamına alınan Bitlis TEKEL Tütün ve Sigara Fabrikası işçileri ise Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden tütün üreticileri ile birlikte 12 Ocak’ta düzenleyecekleri mitingle, AKP Hükümeti’nin özelleştirme politikalarından vazgeçmesini isteyecek. Fabrikanın kapanması durumunda binlerce kişinin mağdur edileceğini dile getiren Tek Gıda-İş Bitlis Şube Başkanı Can Murat Yenisöz, Bitlis’in ekonomisini ayakta tutan tek kuruluşun TEKEL olduğunu belirtti. Fabrikanın sadece Bitlis’in değil, bölgedeki tütün ekicilerinin umudu olduğuna işaret eden Yenisöz, “Ekicisinden çalışanına, nakliyecisinden hamalına kadar çok geniş bir istihdam yelpazesine sahip olan bir kuruluşun kapatılmasının kabul edilecek yanı yoktur” diye konuştu. Fabrikanın kapatılmasının bölge halkının felaketi olacağını dile getiren Yenisöz, “Burada geçimini sağlayan vatandaşlar açlığa mahkum edilecektir. Biz bu haksızlığa karşı duracağız” dedi. Eylem ve direniş yılı olarak ilan ettikleri 2008 yılının ilk eylemini mitingle başlatacaklarını söyleyen Yenisöz, “Mitingle taleplerimizi dile getireceğiz. Beklentimiz, hükümetin özeleştirmeden vazgeçmesidir” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Çankaya Belediyesi işçileri de hedef aldı

SONRAKİ HABER

SSGSS’ye karşı mücadele işyerlerine yayılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...