16 Ocak 2008 00:00

Memecan’ın AKP sevgisi neden?

Salih Memecan’ın, bir süredir sergilediği AKP iktidarına karşı ‘yandaş’ tutumumunun, devletin birçok kurum ve kuruluşuyla ekonomik ilişki içinde olmasından kaynaklandığı iddia edildi.

Paylaş

Salih Memecan’ın, bir süredir sergilediği AKP iktidarına karşı ‘yandaş’ tutumumunun, devletin birçok kurum ve kuruluşuyla ekonomik ilişki içinde olmasından kaynaklandığı iddia edildi.
Kanal 1’in haberine göre, Sabah çizeri Salih Memecan’ın muhalif çizgisini terk ederek hükümet yanlısı olmasının tahmin edilenden farklı olduğu ortaya çıktı. Haberde, Memecan’ın THY’den Meclis’e, Milli Eğitim Bakanlığı’na kadar devletin birçok kurum ve kuruluşuyla teamüllere aykırı bir şekilde para karşılığı iş yaptığı öne sürüldü.
Memecan yıllarca çizdiği karikatürlerle ifade ettiği muhalif tavrını AKP iktidarı karşısında terk edip, TSK’ya ve muhalefet partilerine yöneltmişti. Habere göre Salih Memecan, aralarında THY, TBMM ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın da bulunduğu devletin çeşitli kurum ve kuruluşlarına yüksek bedellerle karikatür çiziyor ve zorunlu olduğu halde ihaleye bile gerek görülmüyor.
Memecan’ın AKP ile yakınlaşması, özellikle 22 Temmuz seçimlerinde eşi Nursuna Memecan’ın AKP milletvekili olarak Meclis’e girmesiyle tartışılmaya başlamıştı. Ancak THY yönetiminin de personelin iş gücünü artırmak için Memecan’a toplam dokuz adet karikatür ısmarladığı ortaya çıktı. Kurumun, bu dokuz afiş çizgisi için Memecan’a 30 bin dolar ödediği iddia ediliyor. Bu karikatürler, Mayıs’tan bu yana THY genel merkezinde ve tüm şubelerinde afiş olarak kullanılıyor.
TBMM eski Başkanı Bülent Arınç’ın da, Memecan’ın şirketine 16 sayfalık bir broşür hazırlattığı öne sürüldü. Ayrıca, ihaleye gidilmesi zorunlu olduğu halde, Memecan’ın çizgilerinden oluşan bu broşür için ihale açılmadı. Memecan’a bir projenin de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verildiği belirtildi. Okullarda şiddetin önlenmesi başlıklı projenin afişlerinde kullanılan karikatürlerini de Salih Memecan çizdi. (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Yeni patron Uluç’la konuşmadı

SONRAKİ HABER

UZUN MESAFE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...